Tavoitteena tehdä suomalaisista fiksua talouskansaa – uusi talouden verkkokurssi kertoo tarinan talouden vaikutuksista elämäämme

Miten talous toimii? -verkkokurssi on ensimmäinen laaja suomenkielinen kaikille avoin kurssi talouden vaikutuksista elämäämme.

Uimataito, lukutaito ja taloustaito ovat kaikki yhtä merkittäviä. OP Keski-Suomi haluaa tukea suomalaisten taloustaitoja, sillä välitämme suomalaisten taloudellisesta hyvinvoinnista. Toteutamme tämän tarjoamalla uusia palveluita oman talouden kokonaisvaltaiseen hallintaan ja tekemällä aktiivista taloustaitotyötä.   

Miten talous toimii? -verkkokurssi kokoaa Taloustieteen keskus Helsinki GSE:n professoreista koostuvan työryhmän sekä talouden asiantuntijoiden ajantasaisimman näkemyksen taloustieteen perusteista. Verkkokurssi kertoo siitä, miten leipä löytää pöytäämme, varallisuus maailmassa jakautuu ja maailman suuret ongelmat syntyvät ja voidaan myös ratkaista. 

– Haluamme lisätä avointa keskustelua raha-asioista ja tehdä suomalaisista fiksua talouskansaa. Nostamme omaan talouteen liittyviä kiperiäkin aiheita esille, ja kannustamme asiakkaitammekin puhumaan rahasta enemmän.  OP:n tuore kyselytutkimus osoittaa, että raha-asiat kiinnostavat nuoria, mutta monella ei ole ketään, jonka kanssa puhua rahasta. Miten talous toimii? -verkkokurssi auttaa ymmärtämään, miten talous vai-kuttaa kaikkeen ympärillämme ja muovaa maailmaa. Kurssi sopii ihan kaikille taloudesta kiinnostuneille, mutta suosittelen sitä etenkin nuorille, kertoo OP Keski-Suomen toimitusjohtaja Pasi Sorri. 

Asiantuntijoiden ajantasaisin näkemys taloustieteen perusteista
Käytännönläheinen ja erittäin ajankohtainen, suomenkielinen verkkokurssi on jaettu seitsemään eri osaan. Luvuissa käsitellään talousjärjestelmiä ja niiden historiaa, markkinoiden toimintaa, sijoittamista ja pankkien toimintaa sekä talouskasvun syntyä ja suhdanteita. Temaattinen Globaalit haasteet -luku käy läpi ilmastonmuutokseen, väestön ikääntymiseen ja digijätteihin liittyviä erityisiä kysymyksiä talouden näkökulmasta. Kurssin käytyään opiskelijalla on hyvä yleiskäsitys talouden perusteista ja uusia työkaluja hahmottaa erilaisia yhteiskunnallisia ilmiöitä. 

Verkkokurssi on avoin kaikille ja soveltuu parhaiten opinnoissaan toiselle asteelle ehtineille tai sitä vanhemmille. Verkkokurssille voi osallistua 14.10. alkaen.

Verkkokurssin ovat toteuttaneet Taloustieteen keskus Helsinki GSE ja rahoittaneet Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto. OP Ryhmä on kurssin viestintäkumppani.

Lisätiedot:
OP Keski-Suomi, viestintäpäällikkö Pia Saikkonen, pia.saikkonen@op.fi, p.010 256 5610.