OP Keski-Suomen lahjoituskampanja jakaa yhdistyksille 20 000 euroa

Kaksi kertaa vuodessa toteutettava Teemme yhdessä hyvää -lahjoituskampanja toteutettiin kevään 2024 osalta ajalla 29.4.-19.5. Kampanjan lahjoituspotti oli 20 000 euroa. Lahjoitushakemuksia tuli yhteensä 10 kappaletta, joista lahjoituksen saa 7 hakijatahoa. Lahjoituksista päätti pankin hallitus. Teemme yhdessä hyvää -lahjoituskampanja on osa OP Keski-Suomen vastuullisuustyötä, jota ohjaa pankin oma vastuullisuusohjelma.

Teemme yhdessä hyvää -lahjoitus sai pankin toimialueella toimivilta seuroilta, yhdistyksiltä ja muilta kolmannen sektorin yhteisöiltä tällä kertaa yhteensä 10 hakemusta. Hakemuksia tuli jälleen moneen eri tarpeeseen ja eri ikä- ja kohderyhmille. Hakemuksista 70 prosenttia tuli Jyvässeudun alueelta ja 30 prosenttia muualta maakunnasta. 

Lahjoituksen saavat yhdistykset toimivat vastuullisuusohjelmamme osa-alueilla ”Ilmasto ja ympäristö” ja ”Ihmiset ja yhteisöt”. Lahjoituspäätöksissä on huomioitu syksyisin toteutettavan Kaikkien aikojen tekoja –omistaja-asiakaskyselyn tulokset sekä maakunnallinen ja eri väestöryhmien tasavertaisuus.

Teemme yhdessä hyvää -lahjoituksen saajat: 
5000 e / Ruoka-apu Lydia, Jyväskylän Suvanto

  • Ruoka-aputyön tarve on jatkuvassa kasvussa. Lahjoitussumma käytetään kylmälaitteisiin, jotka ovat matalia energiankulutukseltaan ja käyttäjäystävällisiä ominaisuuksiltaan. Ruoka-aputyössä ruuan turvallisen kylmäketjun varmistaminen on erityisen tärkeää.

3000 e / Hankasalmen elävän kulttuurin yhdistys HELKU ry.

  • Skiffle-henkisen monitaideharrastusmallin kehittäminen Hankasalmella. HELKU ry. toimii aktiivisesti paikallisen kulttuuritoiminnan ja taideharrastamisen toteuttajana. Vuonna 2023 on yhdistyksen toimesta käynnistetty skiffle-monitaideharrastusmallin kehittämistyö, jonka tarkoituksena on saattaa yhteisen sateenvarjon alle eri taiteenaloilla toimivia taiteilijoita ja pedagogeja paikallista taideharrastamista muotoilemaan ja järjestämään.

3000 e / Villi Karaja ry. 

  • Rakennetaan uusi lentohäkki johonkin yhdistyksen kolmesta hoitopaikasta, joissa vielä ei ole sellaista. Lentohäkissä treenataan ja testataan hoitoon tulevien luonnonvaraisten lintujen lentokykyä. Lentohäkki on erittäin oleellinen osa hallittua luonnonvaraisten lintujen hoitoa ja vapautusta. Vain sen avulla pystytään tietämään, että haukka, pöllö, pääskynen tai tiainen on lentokykyinen ja pärjää luonnossa.

3000 e /Pihtiputaan 4H-yhdistys

  • Lahjoitus käytetään kerhotarvikkeiden hankintaan, kerhotoiminnan lisäämiseen teemakerhojen muodossa (aiheina mm. luonto, eräily, eläimet, kädentaidot), nuorten kerhonohjaajien palkkakustannusten kattamiseen. Lahjoitus mahdollistaa harrastustoiminnan lisäämistä siten, että myös vähävaraisten perheiden lapsilla on mahdollisuus harrastaa.

2000 e /Jurvon seudun vesiensuojeluyhdistys ry. 

  • Jurvon seudun vesiensuojeluyhdistyksen sääntömääräiseen toimintaan. Yhdistys pyrkii tekemään selvityksiä, aloitteita ja antamaan lausuntoja koskien Jurvon seudun vesistöjen ja/ ranta-alueiden tilaa. Jurvon rannoilla on paljon uimapaikkoja, joissa lapsiperheet käyvät uimassa. Jotta nämä uimapaikat säilyvät rehevöitymisen aiheuttamalta umpeen kasvamiselta ja veden laadun säilymisenä hyvänä, on vesiensuojelutoimet tarpeellisia. Jurvo on Natura 2000- verkon piiriin kuuluva järvi, jossa on monimuotoinen kasvi- ja eläinlajisto, joiden säilymistä näillä vesiensuojelutoimilla pyritään turvaamaan.

2000 e / Lievestuoreen Kisa ry

  • Hallivuoro tekonurmelle ensi talveksi jaettavaksi kaikkien Lievestuoreen Kisan jalkapallojoukkueiden kesken. Lievestuoreen Kisan tavoitteena on liikuttaa Lievestuoreella ja lähialueilla asuvia lapsia, nuoria, aikuisia ja perheitä.

2000 e / Jyväskylän Hiihtoseura ry.

  • Juniorimäkiurheilijoiden leiritapahtuma Laajavuoren mäkikeskuksessa elokuussa 2024. Leiri on suunnattu juniori-ikäisille (8-14 v.) mäkihyppääjille ja yhdistetyn urheilijoille. Kaksipäiväisellä leirillä paitsi harjoitellaan tärkeitä lajitaitoja, rakennetaan erityisen tärkeää yhteenkuuluvuutta juniorikäisten urheilijoiden, heidän huoltajiensa ja valmentajien välillä.

Muuta vastuullisuustyötä

Muita OP Keski-Suomen vastuullisuustyöhön liittyviä hankkeita ovat seurayhteistyön ja Teemme yhdessä hyvää -lahjoituskampanjan lisäksi muun muassa Kesäduuni OP:n piikkiin 15-17-vuotiaiden kesätyöllistämisen tukemiseen, jonka kautta tänä kesänä työllistyy 100 nuorta, Taloustaitohanke ja taloustaito- ja digiopastukset, erilaiset hyväntekeväisyyskampanjat sekä Yrityskylä Keski-Suomi alakoulu, jossa olemme mukana OP Koti -pienoisyrityksellä. 

Lisätiedot: Pia Saikkonen, viestintäpäällikkö, pia.saikkonen(a)op.fi, p. 010 256 5610.