Wilma Myllykoski voittoon kansainvälisessä kuvataidekilpailussa!

Kilpailun kansainvälisen finaalin suorassa lähetyksessä ke 9.9. Suomea edustaneen 13-v jyväskyläläisen Wilma Myllykosken kilpailutyö ”Onnea on puhdas luonto ja 4 vuodenaikaa” voitti 11-14-vuotiaiden sarjan.

Voitosta voittoon - onnea Wilma!

Jyväskylässä Kuokkala Svenska Skolaa käyvän Wilma Myllykosken kilpailutyö ”Onnea on puhdas luonto ja 4 vuodenaikaa” voitti ensin huhtikuussa Keski-Suomen Osuuspankin järjestämän paikallisen kilpailun. Siten Wilman kilpailutyö pääsi muiden sarjojen paikallisten voittajatöiden mukana valtakunnalliseen kilpailuun Helsinkiin. Suomen kilpailun voiton Wilma pokkasi toukokuussa. Valtakunnalliset voittajatyöt jatkoivat kisassa Berliinin kansainväliseen finaaliin, missä Wilma voitti nyt 11-14-vuotiaiden sarjan. Upeaa - suuret onnittelut Wilma!

- Kilpailun 50-v juhlavuoden teemana oli onni ja onnellisuus. Kilpailutehtävässä osallistujia kannustettiin miettimään, mikä tekee juuri heidät onnellisiksi, kertoo kilpailua paikallisesti organisoinut pankin viestintäasiantuntija Katri Tynkkynen.

Paikallisessa kilpailutuomaristossa toimivat Tarja Poikonen Jyväskylän kaupungin museopalveluista ja Sanna Lahti Jyväskylän taidemuseolta. Tuomarit kuvasivat Wilman kilpailutyötä näin: Erittäin taitava tekninen toteutus vuodenaikojen vaihtumisesta ja puhtaasta luonnosta. Runsaasti yksityiskohtia ja silti ilmavuutta. Kaunis kuvaus tasapainoisesta maailmasta, joka tekee onnelliseksi.

Kansainvälinen finaali etänä

Jugend Creativ -nimellä kulkevan maailman suurimman kuvataidekilpailun 50-v juhlavuosi huipentui koronavirustilanteen aiheuttaman epävarmuuden vuoksi poikkeuksellisesti live-stream finaalilähetykseen Saksasta keskiviikkoiltana 9.9.2020.

Suomalaismenestys oli tänäkin vuonna huikea. 700 000 piirtäjän joukosta voittoon Wilman lisäksi ylsi omassa sarjassaan 7-v Alexander Jyränen Askaisista. Oululainen 10-v Saaga Päkkilä sijoittui toiseksi omassa sarjassaan.

Kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä Italian (Etelä-Tiroli), Itävallan, Luxemburgin, Ranskan, Saksan, Suomen ja Sveitsin osuustoiminnalliset pankit. Suomessa tämän Lasten ja nuorten kuvataidekilpailun järjestävät OP Ryhmän osuuspankit.

Kilpailun historiaa

Kilpailussa on ollut yhteensä yli 90 miljoonaa osallistujaa 50 vuoden aikana. Suomesta on vuosittain mukana noin 12000 osallistujaa. Vuonna 2020 Suomessa kilpailtiin kolmessa sarjassa: 6-8-vuotiaat, 9-10-vuotiaat ja 11-13-vuotiaat.

Lasten ja nuorten luovuuteen kannustavan kansainvälisen kilpailun idea esiteltiin Friedrich Wilhelm Raiffeisenin syntymän 150-vuotisjuhlavuonna 1968. Kaksi vuotta myöhemmin kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran Jugend Creativ -nimellä. Kuluneiden 50 vuoden aikana kilpailusta on muodostunut kiinteä osa koulujen ja siihen osallistuvien osuuspankkien toimintaa, joka kattaa jo useita sukupolvia.

Keski-Suomeen kansainvälistä menestystä on tullut viimeksi vuonna 2011. Silloin 9-vuotias joutsalainen Ella Keihäsniemi voitti 9-10-vuotiaiden sarjan. Ellan voittoisan työn nimi oli ”Perhepitsa”.

Palkintojenjakotilaisuus vol. 3

Keski-Suomen Osuuspankin ja Jyväskylän museopalveluiden väki onnittelevat Wilmaa ja iloitsevat yhdessä nuoren taiteilijan hienosta kansainvälisestä menestyksestä.

- Aikanaan, kun palkinnot ovat saapuneet Saksasta tulemme järjestämään Wilmalle juhlallisen palkintojenjakotilaisuuden, vinkkaa OP Keski-Suomen toimitusjohtaja Pasi Sorri.