Kesäduuni OPn piikkiin

Kesäduuni OP:n piikkiin - nuoret kesätöissä yhdistyksissä

Kesän 2020 kampanjan avulla 70 keskisuomalaista 15-17-vuotiasta nuorta työllistyy yhdistyksissä pankin tarjoaman palkkaustuen turvin.

Korona haastaa / päivitys 15.5.2020

Alkava kesä on erilainen ja haastaa monella tavalla meitä kaikkia. Yhteensä 70 yhdistystä 75 tuen saaneesta aikoo työllistää nuoren poikkeustilanteesta huolimatta. Lahjoituksen määräksi tänä vuonna tulee siis 28 000 euroa. Olemme todella iloisia kaikkien valittujen nuorten ja kesätyötä tarjoavien yhdistysten puolesta. Hyvä, hyvä! Olemme ohjeistaneet yhdistykset toimimaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeita noudattaen. Tärkeintä on turvallisuus. Eli tilanteen mukaan mennään edelleen.

Iloa ja valoa kaikille! Pysytään terveinä. Kesäduuniterveisin, OP Keski-Suomi, Katri

 

Yhdessä hyvä tulee

Ensikosketus työelämään on nuorelle tärkeä juttu. Kesällä 2020 mahdollistamme 71 nuoren työllistymisen Keski-Suomessa, toimialueemme yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Toteutamme kampanjaa yhteistyössä yhdistysten kanssa nyt jo kuudetta kesää. 

Emme ole tällä hyvällä asialla yksin, sillä tänäkin vuonna kymmenet osuuspankit ympäri Suomen ovat edesauttamassa nuorten työllistymistä. Kesällä noin 2100 nuorta pääsee kesätöihin osuuspankin piikkiin!

Kesällä 2020 tuemme yhdistyksiä poikkeusoloista huolimatta

OP Keski-Suomen toimialueella (Jyväskylä, Hankasalmi, Joutsa, Karstula, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Viitasaari, Äänekoski) toimivat yleishyödylliset yhdistykset ovat voineet hakea tukea palkatakseen 15-17-vuotiaan nuoren kesätöihin kahdeksi viikoksi pankin piikkiin. Pankki lahjoittaa yhdistyksille nuorten palkanmaksuun 400 euroa/nuori. Tuen saavat yhdistykset hoitavat nuoren työllistämisen - sopivat palkasta ja hoitavat palkanmaksun, sekä lisäksi kaikki lakisääteiset kulut ja velvoitteet.

OP on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Hakiessaan palkkaustukea, yhdistykset ovat sitoutuneet noudattamaan Vastuullisen kesätyön periaatteita.

Kesäduuni OP:n piikkiin 2020 OP Keski-Suomessa - lyhyt koonti

* Yhdistykset hakivat palkkaustukea pankilta ajalla 31.1.-29.2.
* Pankin toimikunta on valinnut tuettavat 75 yhdistystä.
* Tuetut 15-17-vuotiaiden nuorten kesätyöpaikat julkaistiin tällä sivulla ma 16.3.
* Nuoret hakivat tuettuja kesätöitä - lähettävät työhakemuksia suoraan yhdistyksille 16.3.-19.4.
* Yhdistykset tekivät päätökset työllistämisestä sekä valinnat toukokuun alkuun mennessä.
* Viikolla 22, ti 26.5. klo 15-16 nuorten infotilaisuus etänä.
* Nuorten kesätyöt yhdistyksissä koulujen loma-aikana kesä-elokuulla 2020.
* Nuoret kirjoittavat halutessaan kokemuksistaan.
* Yhdistykset laskuttavat 400 euron palkkaustuen pankilta erillisen ohjeen mukaan kesän aikana.

Kesäduuni OP:n piikkiin 2020 tiedotteet ja kirjoitukset

Nuorten kokemuksia kesältä 2020 #kesäduuniOPnpiikkiin

Yhdistyksissä kesäpestin tehneille nuorille on tarjottu nyt jo kolmatta vuotta mahdollisuus kirjoittaa omista kokemuksistaan. Osa nuorista on ottanut haasteen vastaan. Kahden viikon pestin aikana kerkeää sattua ja tapahtua monenlaista mukavaa ja mieleenpainuvaa asiaa.

Kirjoituksia julkaistaan sitä mukaan, kun niitä saadaan. Klikkaa ihmeessä ja lue!

Onnistutaan yhdessä

Tämän kampanjan kanssa ollaan vuodesta toiseen hyvällä asialla yhteistyössä yhdistysten kanssa. Iso kiitos kaikille tähän mennessä mukana olleille - niin yhdistyksille, kuin kesäduunin saaneille nuorille! Ja suurelle kannustusjoukolle. Uskomme vahvasti, että nuorten työllistäminen on arvokas yhteiskunnallinen teko.

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi

Kesäduuniterveisin
OP Keski-Suomi


Lisätietoja:Katri Tynkkynen, viestintäasiantuntija p. 010 256 5503