Ala-Satakuntaan uusi pankki – Köyliön, Säkylän ja Vampulan Osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä

OP Köyliö, OP Säkylä ja OP Vampula suunnittelevat yhdistymistä ensi keväänä. Uuden pankin nimeksi tulisi OP Ala-Satakunta. Yhdistymisellä vahvistettaisiin pankkien kykyä tarjota asiakkailleen kilpailukykyiset ja monipuoliset palvelut myös nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä.

– Köyliön, Säkylän ja Vampulan Osuuspankkien hallitukset ovat tehneet yhdistymisvaihtoehdoista perusteellisen selvityksen ja ovat yksimielisesti yhdistymisen kannalla. Kun asiakkaiden käyttäytyminen ja tarpeet muuttuvat, myös osuuspankkien on muututtava. Voimien yhdistäminen antaa meille hyvät lähtökohdat vastata asiakkaiden tarpeisiin ja parantaa palvelukykyä, kertoo OP Köyliön hallituksen puheenjohtaja Ilkka Eskola.

Asiakaskäyttäytymisen ja -tarpeiden muutos, pankkeihin kohdistuvan sääntelyn kiristyminen sekä finanssialan uudenlainen kilpailu vaativat pankkien palvelukyvyltä ja tehokkuudelta jatkuvasti enemmän. Kaikki kolme pankkia ovat taloudeltaan vahvoja, mutta toimintaympäristön muutos haastaa asiakasliiketoiminnan kannattavuuden.

–Tällä ratkaisulla saavutamme paremman palvelu- ja hintakilpailukyvyn. Hallinnolliset tehtävät vievät pienessä pankissa henkilökunnalta suhteettoman paljon aikaa, joka nyt vapautuu asiakkaiden hyväksi, sanoo OP Säkylän hallituksen puheenjohtaja Timo Mäki.

- Toimintaympäristömme on maaseutumainen ja toimimme jopa osittain saman kunnan alueella - yhdessä voimme kehittää paremmin ja tehokkaammin myös toimialuettamme. Yhdistymisen myötä olisimme entistä vahvempi pankki, kertoo OP Vampulan hallituksen puheenjohtaja Jukka-Pekka Sampolahti.

Pankkien hallitukset ovat allekirjoittaneet sulautumisasiakirjat tänään. Lopullinen päätös yhdistymisestä on tarkoitus tehdä 24.9.2019 kunkin osuuspankin ylimääräisessä osuuskunnan kokouksessa. Suunnitelman mukaan yhdistyminen tapahtuisi 1.3.2020.

Paikallisuus säilyy

Yhdistymistä on valmisteltu hyvässä ja yhtenäisessä hengessä ja pankkien hallitukset ovat yhtä mieltä siitä, että yhdistyminen olisi ennen kaikkea asiakkaiden etu.

– Hallinnollisten töiden keskittäminen parantaa merkittävästi uuden pankin kustannustehokkuutta ja siten kilpailukykyä. Samalla saamme enemmän aikaa asiakastyöhön kaikissa kanavissa, mikä on palvelukyvyn ja asiakkaiden kannalta erinomainen asia. Suuremmassa pankissa voisimme tarjota myös erityisasiantuntemusta vaativia palveluja, kertoo OP Köyliön toimitusjohtaja Jari Valonen.

–  Kaikki nykyiset konttorit jatkaisivat toimintaansa ja tutut toimihenkilöt palvelevat asiakkaita jatkossakin. Suunnitelman mukaan Köyliön, Säkylän ja Vampulan Osuuspankkien henkilökunta siirtyisi Ala-Satakunnan Osuuspankin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Uskon, että isompi pankki pystyy myös tarjoamaan asiakkaille yhä sujuvampia asiointitapoja nyt ja tulevaisuudessa, kertoo OP Säkylän toimitusjohtaja Jari Katila.

Asiakassuhteet jatkuvat entisellään

- Köyliön, Säkylän ja Vampulan Osuuspankkien omistaja-asiakkaat siirtyisivät Ala-Satakunnan Osuuspankin omistaja-asiakkaiksi ja säilyttäisivät heille kuuluvat oikeudet. Asiakassuhteet jatkuisivat entisellään, esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina eikä asiakkaiden tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi, toteaa OP Vampulan toimitusjohtaja Kari Hänti.

Keskustelu- ja infotilaisuuksia omistaja-asiakkaille

– Järjestämme kaikille omistaja-asiakkaille avoimia keskustelu- ja infotilaisuuksia tiistaina 18.6. kello 18.00 alkaen OP Köyliön kokoustiloissa, OP Säkylän kokoustiloissa ja OP Vampulan kokoustiloissa. Keskiviikkona 19.6. klo 18.00 alkaen järjestämme vastaavan tilaisuuden Huhtamon koululla. Pankkiemme omistaja-asiakkailla on tällöin mahdollisuus perehtyä tarkemmin pankkien yhdistymissuunnitelmaan ja keskustella siitä yhdessä. Lämpimästi tervetuloa, toivottavat toimitusjohtajat Hänti, Katila ja Valonen.