Kaikki hyvä on parasta jaettuna

Kaikki hyvä on parasta jaettuna -tuen saajat on valittu

OP Kymenlaakso jakaa pankin omistaja-asiakkaiden ja henkilöstön päätöksellä yhteensä 20 000 euroa neljälle kymenlaaksolaiselle yhdistykselle, joiden toiminta tukee alueellista elinvoimaisuutta tai edistää terveyttä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Lisäksi pankki jakaa juhlavuotensa kunniaksi 5 000 euroa tukea paikallisille tapahtumille.

OP Kymenlaakson omistaja-asiakkaat äänestivät Kaikki hyvä on parasta jaettuna -tuen saajiksi:

 1. Sudet Salibandy ry 7 000 euroa
 2. Kouvolan Peltirumpu ry 5 000 euroa
 3. FC KTP juniorit ry 3 000 euroa

 

Lisäksi OP Kymenlaakson henkilöstö valitsi 5 000 euron tuen saajaksi Haminan Pelastakaa Lapset ry:n, joka tukee lasten ja nuorten sekä lapsiperheiden hyvinvointia mm. osallistumalla vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastuskustannuksiin.

OP Kymenlaakson 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kampanjassa oli myös erillinen kategoria paikallisten, iloa ja yhteisöllisyyttä lisäävien tapahtumien järjestämiseen. 500 euron tapahtumatuen saavat:

 • Aalloilla Festivaali, Virolahti, järjestäjä Aalloilla ry
 • Ankkapurha Go Go -tapahtuma, Anjala, järjestäjä Anjala Elää ry
 • Kesäiset harjoitusravit, Valkeala, järjestäjä Anttilan Hevoskasvattajat ry
 • Tori Rock’n Blues -tapahtuma, Kotka, järjestäjä Kotka Rockn Blues ry
 • 50-vuotisjuhlatapahtumat, Kouvola, järjestäjä Kouvolan Musiikkiluokkien Tuki ry
 • Kymijoen Lohisoitto -festivaali, Kotka, järjestäjä Kymijoen lohisoitto ry
 • Marrasmukavaa muksuille -tapahtuma, Kotka, järjestäjä Teatteriryhmä Kimara ry
 • 100-vuotiskansanjuhla, Valkeala, järjestäjä Valkealan Kajo ry
 • Nuorten Jukola, Kotka, järjestäjät Kymin Suunnistajat ry ja Vehkalahden Veikot ry
 • Pihakonsertit ja monitaideteos Mielessä tuulee -viikolla, Kotka, järjestäjä MIELi Kotkan seudun mielenterveys ry

Kaikki hyvä on parasta jaettuna

Helmikuussa avattuun Kaikki hyvä on parasta jaettuna -hakuun tuli yhteensä ennätykselliset 154 hakemusta, joista valittiin 35 omistaja-asiakkaiden ja henkilöstön äänestykseen. 

Äänestykseen valittiin yhdistyksiä niin liikunnan, kulttuurin kuin yhteiskunnallisen toiminnan parista eri puolilta Kymenlaaksoa. Valittavien yhdistysten toiminnan tulee tukea alueellista elinvoimaisuutta tai edistää terveyttä, turvallisuutta ja hyvinvointia. – Tavoitteemme on, että tuen saajat pystyisivät tekemään saamallaan tuella aidosti vaikuttavia tekoja Kymenlaaksossa, toteaa OP Kymenlaakson HR- ja viestintäjohtaja Susanne Vesala.

Omistaja-asiakkaat äänestivät mieleistään tuen saajaa OP-mobiilissa. – Olemme tehneet äänestämisen mahdollisimman helpoksi, kun se onnistuu samassa sovelluksessa kuin muutkin pankkiasiat. Äänestysaktiivisuus nousi viime vuodesta, kun lähes 850 omistaja-asiakastamme oli mukana vaikuttamassa. Henkilöstöstämme 66 % osallistui tuen saajan valintaan.

Mihin tukea käytetään?

Sudet Salibandy on vuonna 2017 perustettu kouvolalainen salibandyn erikoisseura, joka tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden harrastaa salibandya niin kilpa- kuin harrastetasolla. Seurassa on 391 jäsentä ja se aikoo käyttää saamansa tuen toiminnan kehittämiseen ja ylläpitoon.

Kouvolan Peltirumpu on Kouvolan seudulla toimiva tavoitteelliseen tyttö- ja naisjalkapalloiluun keskittyvä urheiluseura, jossa on 173 jäsentä. Seura haki tukea laadukkaan tyttöjalkapalloilutoiminnan järjestämiseen ja kehittämiseen ja aikoo käyttää sen valmennukseen, kouluttamiseen ja pelitapahtumien järjestämiseen, mikä takaa tuen jakautumisen tasaisesti kaikille seuran jäsenille.

FC KTP juniorit on kotkalainen jalkapalloseura, jossa on 700 jäsentä. Saamansa tuen seura aikoo käyttää Kaikki lähikentille -hankkeeseen, jossa hyödynnytetään kaupunginosien omia lähikenttiä ja mahdollistetaan lasten osallistuminen ryhmäliikuntatoimintaan hyvin alhaisilla kustannuksilla. Hankkeessa toteutuu yhdenvertaisten ja tasa-arvoisten harrastusmahdollisuuksien edistäminen.

Kaikki hyvä on parasta jaettuna -kampanja on osa OP Kymenlaakson vastuullisuustyötä ja yhteisöllistä roolia. Edistämme yhteisömme pitkän tähtäimen menestystä ja hyvinvointia edustamalla positiivista muutosvoimaa toimintaympäristössämme. Yhteisöllinen rooli merkitsee vaikuttavia tekoja yhteisön hyväksi niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti - digitaalisesti ja fyysisesti.