OP Länsi-Suomen edustajiston vaalien äänestys on alkanut – anna äänesi osoitteessa op.fi/edustajistonvaalit

Edustajiston vaaleissa on ehdokkaana 207 OP Länsi-Suomen omistaja-asiakasta. Ehdokkaisiin voi tutustua vaalikoneessa ja OP Länsi-Suomen omistaja-asiakkaat voivat äänestää 4.–17.11. osoitteessa op.fi/edustajistonvaalit.

–  Nyt on mahdollisuus vaikuttaa oman pankin ja paikkakunnan asioihin, sillä omistaja-asiakkaat valitsevat keskuudestaan OP Länsi-Suomen edustajiston. Äänestys alkoi 4.11. klo 8:00 ja päättyy 17.11. klo 16:00. Äänestämällä voi vaikuttaa oman pankin ja paikkakunnan asioihin, kannustaa OP Länsi-Suomen toimitusjohtaja Matti Kiuru.

– OP:ssa omistaja-asiakkaalla on aito vaikuttamismahdollisuus. Toivomme, että mahdollisimman moni omistaja-asiakkaamme äänestää ja valittava edustajisto on mahdollisimman hyvä pienoiskuva pankin omistaja-asiakaskunnasta, sillä silloin jäsendemokratia toteutuu oikealla tavalla, huomauttaa Kiuru.

 

Anna äänesi vaikuttaa

OP on asiakkaidensa omistama osuuskunta, jonka perusarvo on jäsen ja ääni -periaate. Omistaja-asiakkaat ovat saaneet tiedon äänioikeudestaan joko sähköisesti verkkoviestillä tai postitse kirjeenä. Omaa ehdokasta voi äänestää joko sähköisessä vaalipalvelussa tai postittamalla äänestyslipun vastauskuoressa.

–  Ehdokkaisiin voi tutustua vaalikoneessa osoitteessa op.fi/edustajistonvaalit. Samasta osoitteesta pääsee myös kirjautumaan sähköiseen äänestyspalveluun. Äänestäminen on hyvin helppoa ja sen voi tehdä kätevästi vaikka kotisohvalta osoitteessa op.fi/edustajistonvaalit, lakipalveluista vastaava asiakkuusjohtaja Heidi Widbom kannustaa.

– Edustajiston jäseniltä ei vaadita erityistä pankkiasioiden osaamista. Voit äänestää siis ketä tahansa mieleistäsi ehdokasta. Edustajistoon ovat tervetulleita aivan tavalliset omistaja-asiakkaat, jotka tuovat mukanaan oman asiantuntemuksensa ja ovat kiinnostuneita yhteisistä asioista finanssialan näkökulmasta, Widbom sanoo.

Edustajistoon valitaan 40 jäsentä 3 jäsenalueelta neljän vuoden toimikaudeksi. Edustajisto käyttää pankissa ylintä päätösvaltaa. Varsinaisessa edustajiston kokouksessa mm. päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta. Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet sekä päätetään isoimmista lahjoituksista.

Edustajisto on tärkeä linkki asiakkaiden ja pankin välillä. Omistaja-asiakkaiden toiveet kulkevat edustajiston kautta pankkiin, ja toisaalta edustajisto tarjoaa jäsenille tuoreinta tietoa esimerkiksi pankin palveluista.

Edustajiston vaalien tulokset julkaistaan 30.11.2021 OP Länsi-Suomen konttoreissa ja internetsivuilla osoitteessa op.fi/lansi-suomi.

 

Suomen suurimmat sähköiset vaalit

OP Länsi-Suomen kanssa järjestetään edustajiston vaalit samanaikaisesti yhteensä 55 OP:ssa eri puolilla Suomea. Ehdokkaita on yhteensä yli 4300 ja edustajistoihin valitaan yhteensä yli 1800 jäsentä. Äänioikeutettuja omistaja-asiakkaita on yhteensä noin 1,4 miljoonaa ja heistä noin 1,1 miljoonaa voi äänestää sähköisesti.

Kaikissa OP Ryhmän osuuspankeissa ei järjestetä tänä syksynä edustajiston vaaleja. Osalla pankeista vaalien ajankohta on eri ja osalla pankeista edustajistoa vastaa osuuskunnan kokous.

 

Lisätiedot

https://www.op.fi/web/op-lansi-suomi/edustajiston-vaalit -verkkosivuilla kerrotaan perustietoa edustajistosta, vaaleista ja äänestämisestä. Sivulta löytyvät kaikkien kolmen vaalipiirin ehdokaslistat. Vaalikoneeseen ja äänestämään pääsee myös pankin vaalisivujen kautta.


Haastattelupyynnöt

toimitusjohtaja Matti Kiuru
p. 044 714 1400 | matti,kiuru@op.fi