OP Länsi-Suomi tukee paikallisia urheiluseuroja lasten ja nuorten liikuttamisessa

OP Länsi-Suomi tukee tänäkin vuonna tuhansien lasten ja nuorten liikkumista paikallisten urheiluseurojen kanssa. Urheiluseurat mahdollistavat nuorille turvallisen paikan liikkua ja harrastaa tukien samalla lapsen kehitystä. Yhteistyön tavoitteena on luoda mahdollisimman monelle vaihtoehtoja harrastaa liikuntaa ja tukea paikallista seuratoimintaa.

Liikuntaharrastuksilla on merkittävä vaikutus lasten ja nuoren kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Säännöllinen liikunta auttaa lasta jaksamaan paremmin koulussa ja vapaa-ajalla sekä kehittää lapsen fyysisiä taitoja, jotka ovat tärkeitä kasvuikäisen kehitykselle. Liikunnasta saatujen hyötyjen vaikutukset ovat pitkäkestoista, sillä niiden katsotaan kantavan pitkälle aikuisuuteen ja jopa työelämään.

Olympiakomitean seura- ja jäsentoimintayksikön johtaja Jaana Laurila arvioi, että koronapandemia pudotti noin 10–20 % nuorista pois urheiluseuratoiminnasta. Suunta on kuitenkin jo parempaan päin, sillä seuratoimintaa on kevään aikana päästy käynnistämään uudelleen, ja lapset ja nuoret palaavat hiljalleen harrastustensa pariin.

- Seuratoiminta on monelle meistä arkista ja tuttua touhua, mutta harvemmin tulee ajateltua, miten laajasta kansanliikkeestä on kyse. Urheiluseuroja on ympäri maata jopa 10 000. Seurat liikuttavat kaikkiaan yli miljoonaa suomalaista urheilijaa ja harrastajaa. On todella tärkeää, että osuuspankit tukevat paikallisesti tätä urheiluseurojen jokapäiväistä työtä, Laurila kiittelee.

Hippo-suunnistusta kolmella paikkakunnalla

OP Länsi-Suomi on mukana tukemassa paikallisten lasten ja nuorten liikuntaa järjestämällä Satakunnan alueella monipuolista toimintaa ja tapahtumia yhteistyössä paikallisten seurojen ja yhdistysten kanssa. OP Länsi-Suomi tekee aktiivisesti yhteistyötä yli kahdenkymmenen paikallisen urheiluseuran kanssa ja mahdollistaa monenlaisia urheilutapahtumia ja toimintaa.

-  Paikallisesti yhteisö voi niin hyvin kuin sen jäsenensä. Liikunnalla ja myös kulttuurilla on tässä tärkeä rooli, kun mietitään hyvinvointia ylläpitäviä ja kasvattavia asioita. Yhteistyössä seurojen kanssa pyrimme pitkäjänteiseen toimintaan ja kehittämään yhteistyötä yhdessä maailman muuttuessa. Toimialueeltamme löytyy vaihtoehtoja harrastaa monenlaista liikuntaa ja jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Meille on luontevaa olla mukana mahdollistamassa tätä. Paikallisten seurojen työ on äärimmäisen tärkeää ja koronapandemia on vaikuttanut ikävästi myös seurojen toimintaan niin talous- kuin myös harrastajanäkökulmasta. Meidän roolimme pitkäaikaisena yhteistyökumppanina on tukea seuroja ja seurojen tekemää hyvää työtä erityisen paljon tässä tilanteessa, toteaa toimitusjohtaja Matti Kiuru OP Länsi-Suomesta.

OP Länsi-Suomi järjestää vuosittain perinteisiä seurayhteistyössä toteutettuja Hippo-suunnistuskouluja, Hippo-hiihtoja sekä Hippo-yleisurheilukisoja. Hippo-tapahtumilla on OP Länsi-Suomen toimialueella pitkät perinteet, ja kisoja on ollut parhaimmillaan kymmeniä vuoden aikana. Yhdessä seurojen kanssa toteutetaan myös Hippo-jalkapallokouluja, Hippo-liikkareita, Hippo-jääpallokouluja ja monia muita lajeja.

Korona-aikana etenkin Hippo-suunnistuskoulut ovat keränneet suurta suosiota. Osuuspankit järjestävät tänä vuonna kevään ja kesän aikana Suomen Suunnistusliiton jäsenseurojen kanssa yli 60 suunnistuskoulua ympäri maan. OP Länsi-Suomen toimialueella yhteistyöseurat Kankaanpään Suunnistajat, Rastikarhut Porissa sekä Rasti-Lukko Raumalla ovat jo pitkään järjestäneet Hippo-suunnistuskouluja ja jälleen tänä vuonna sadat lapset osallistuvat toimintaan ja oppivat tärkeitä luonnossa liikkumisen taitoja.

OP on mukana edistämässä suomalaisen elämänrikkauden perustuksia: koko Suomen hyvinvointia, taloudellista menestystä ja paikallista elinvoimaa. Lasten ja nuorten liikunnan ja seuratoiminnan tukeminen on osa Osuuspankin Kaikkien aikojen tekoja -kokonaisuutta, jonka tarkoituksena on toteuttaa koko Suomen kattavia vastuullisuustekoja. Osuuspankin vastuullisuusohjelmalla halutaan edistää kestävää taloutta, tukea alueellista elinvoimaisuutta, toimia ihmisläheisesti ja edistää terveyttä ja hyvinvointia erilaisten tekojen kautta. OP Ryhmä toimii valtakunnallisesti Suomen Olympiakomitean ja lasten ja nuorten liikunnan yhteistyökumppanina. Paikallistasolla yhteistyö konkretisoituu urheiluseurojen kautta.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Viestintäpäällikkö
Satu Salminen
p. 040 768 7580
satu.salminen (a) op.fi
@satuhahmo

Toimitusjohtaja
Matti Kiuru
p. 044 7141 400
matti.kiuru (a) op.fi
@MattiKiuru