Reppu joka selkään: OP Länsi-Suomi kerää reppuja vähävaraisten perheiden lapsille

HOPE ry ja OP Ryhmä keräävät viidettä kertaa yhteistyössä heinäkuun ajan koulureppuja, jotka lahjoitetaan vähävaraisten perheiden koulutietä aloittaville lapsille. Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla koulurepun tai penaaliin pankkimme konttoreihin niiden aukioloaikoina. Kankaanpään, Porin ja Rauman konttorit ovat avoinna ma-pe klo 10-16.30.

Jo ennen koronakriisin puhkeamista yli 112 000 lasta eli tilastojen mukaan Suomessa vähävaraisissa perheissä. Kriisin myötä näiden perheiden ja apua kaipaavien lasten määrä mitä todennäköisimmin kasvaa. Reppu joka selkään -kampanjalla halutaan tukea vähävaraisten perheiden lapsia koulutien alkaessa. Moni meistä muistaa vieläkin ensimmäisen koulureppunsa. Reppu joka selkään -keräyksen avulla varmistetaan, että mahdollisimman moni lapsi saa tämän muiston.

- Lahjoittamalla voi mahdollistaa lapselle konkreettisen uuden repun sekä muistuttaa perheitä siitä, että apua on mahdollista saada silloin kun elämässä tulee eteen haasteita. Välittämisen kokemus välittyy vahvasti hyvien tekojen kautta, kannustaa ja kiittää HOPE ry toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

Reppu joka selkään -kampanjassa kuka tahansa voi tehdä reppu- tai penaalilahjoituksen koulutien aloittajalle. Penaaliin lahjoittaja voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen. Lahjoittajien toivotaan pakkaavan repun siististi ja lahjoitettavien reppujen toivotaan olevan uusia.

- Meille OP Länsi-Suomessa on tärkeää olla tukemassa paikallisesti lasten ja nuorten hyvinvointia ja konkreettisten tekojen merkitys korostuu vaikeina aikoina. Haluamme kiinnittää yhdessä HOPE ry:n kanssa huomiota lapsiperheiden avuntarpeeseen ja kannustaa myös asiakkaitamme tekoihin, sanoo toimitusjohtaja Matti Kiuru OP Länsi-Suomesta.

Kampanja alkaa maanantaina 12. heinäkuuta ja jatkuu 30. heinäkuuta asti. Lahjoituksen voi toimittaa heinäkuussa OP Länsi-Suomen Kankaanpään, Porin ja Rauman konttoreihin. Pohjola Sairaalat ovat myös mukana kampanjassa ja järjestävät reppukeräyksen kaikilla toimipisteillään. Lahjoituspisteillä voi myös kirjoittaa terveisensä repun saajalle reppuun sujautettavalle kortille. Osuuspankki toimittaa reput paikalliselle HOPE ry toimintaryhmälle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuun alussa suoraan koulutietään aloittaville.

Keräys alkoi vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia. Vuonna 2020 reppuja jaettiin jo yli 3800 lapselle eri puolilla Suomea.
Vuonna 2021 reppuja kerätään konttoreissa seuraavilla paikkakunnilla ympäri Suomen. Katso lisää: op.fi/reppukerays

OP Länsi-Suomi on jäsentensä omistama alueellinen osuuspankki. Asiakaslupauksemme mukaisesti olemme asiakkaitamme varten. Toimimalla arvojemme mukaisesti eettisesti kestävästi ja vastuullisesti päivittäisissä asiakaskohtaamisissa, päätöksissä sekä kumppanuuksissamme, osallistumme pitkäjänteisesti elinvoimaisen Satakunnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Hope ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

Lisätietoja:
Satu Salminen
markkinointi- ja viestintäpäällikkö
OP Länsi-Suomi
P. 040 768 7580 | @satuhahmo