' '

Taloustaitoviikolla 20.3.-26.3.2023 oma talous haltuun

Taloudesta ja rahasta puhuminen on joskus vaikeaa. Ja itse käsitteetkin voivat olla hukassa. Meidän tehtävämme on opastaa ja neuvoa, jotta meistä jokainen voi hoitaa omia pankkiasioitaan mahdollisimman vaivattomasti sekä hallita omaa talouttaan ja kenties jopa vaurastuakin. Vietämme jokavuotista taloustaitoviikkoa 20.-26.3.2023 yhtä aikaa maailmanlaajuisen Global Money Weekin kanssa. Osuuspankkien yhteisen Taloustaitoviikon tavoitteena on edistää nuorten taloustaitoja konkreettisilla teoilla.

OP Länsi-Suomi opettaa arjen talousasioita yhdeksäsluokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille vastuullisen roolinsa mukaisesti ympäri vuoden. Taloustaitoviikon opetustuokiot sekä viikon aikana verkossa julkaistavat materiaalit valmentavat ysiluokkalaisia myös valtakunnalliseen Taloustaitokilpailuun. Kilpailun järjestää HYOL ry, ja OP Ryhmä toimii sen pääyhteistyökumppanina. Paikallisesti kilpailuun on ilmoittautunut mukaan jo yli 10 koulua toimialueeltamme.

Taloustaitoviikolla 20.3.-26.3.2023 tapahtuu

OP Länsi-Suomen taloustaitoviikon Facebook-tapahtumassa julkaistaan koko viikon ajan talouteen liittyviä materiaaleja: videoita, linkkivinkkejä ja stooreja. Tästä pääset Facebook-tapahtumaan.

Kaipaatko lisätietoja taloustaitojen hallintaan? Niitä löytyy muun muassa:

OPxRahapuhetta: Opi omasta taloudesta! -opetustallenne

  • nuorten oikeuksia ja velvollisuuksia pankin näkökulmasta
  • taloudenhallinnan ja säästämisen monia mahdollisuuksia
  • puhutaan maksuhäiriöiden vaikutuksesta elämään
  • ja valmistaudutaan tulevaisuuteen

Miten talous toimii -verkkokurssi

Miten talous toimii? -verkkokurssi kertoo siitä, miten leipä löytää pöytäämme, varallisuus maailmassa jakautuu ja maailman suuret ongelmat syntyvät ja voidaan myös ratkaista.

Verkkokurssi tarjoaa asiantuntijoiden ajantasaisimman näkemyksen taloustieteen perusteista.

Nuorten taloustaitovideot

Raha pitää sisällään paljon myyttejä ja siitä puhutaan liian vähän. Me päätimme tehdä toisin. Esitimme nuorille rahaan liittyviä väittämiä, joita he pääsivät pohtimaan. Katso video ja opi rahasta!

Oma talous – enemmän samalla rahalla

Käy tutustumassa Oma talous -sivustoomme, johon olemme koonneet vinkkejä ja artikkeleja taloutesi tueksi sekä työkaluja, joilla voit laittaa menosi ja tulosi tasapainoon.

Nuorten pankkiasiat

Mietityttääkö sinua 15-17-vuotiaan pankkiasiat? Nuorella olisi hyvä olla sujuvaan arkeen käyttötili, pankkikortti, sekä verkkopalvelut. Katso lisää: Nuorten raha-asiat 

Opettajat voivat tilata myös oman OPxRahapuhetta-oppitunnin

OPxRahapuhetta tunnit ovat suunnattu ensisijaisesti yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoille. Lisätietoa ja tuntivaraukset sivulta löytyvästä linkistä

Lisätietoa taloustaitoviikosta

Rita Vestervik
asiakkuusneuvoja
rita.vestervik (a) op.fi | p. 050 401 1886

#rahapuhetta #omatalous #taloustaito #GlobalMoneyWeek2023

Löydät OP Länsi-Suomen somesta:
Instagram @op_lansisuomi | Facebook @OP.lansisuomi