OP Loimaa ja OP Lounais-Suomi yhdistyvät ensi vuoden alussa

OP Loimaan ja OP Lounais-Suomen edustajistojen kokouksissa päätettiin 26.5. pankkien yhdistymisestä. Entistä vahvempi OP Lounais-Suomi aloittaa toimintansa 1.1.2022.

Julkaistu 27.5.2021.

Yhdistymisellä vahvistetaan pankkien kykyä tarjota asiakkailleen kilpailukykyiset ja monipuoliset palvelut myös nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä.

– Pankkien hallitukset selvittivät hyvässä yhteishengessä mahdollisuutta yhdistää voimat laadukkaiden pankkipalveluiden saatavuuden turvaamiseksi kaikille asiakkaillemme. Olen iloinen, että kummankin pankin edustajiston kokouksessa päätettiin yhdistymisen puolesta, sillä se on ennen kaikkea asiakkaiden etu, kertoo OP Loimaan hallituksen puheenjohtaja Tuomas Heikkilä.

– Yhdistymisen avulla voimme vahvistaa Loimaan ja Paimion-Sauvon alueen elinvoimaa ja luoda kannattavaa kasvua myös tulevaisuudessa sekä olla paremmin vaikuttamassa alueella toimivien yritysten menestykseen ja asukkaiden hyvinvointiin, kertoo OP Lounais-Suomen hallituksen puheenjohtaja Juhani Alastalo.

– Asiakkaiden tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi, sillä esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina. OP Loimaan omistaja-asiakkaat siirtyvät OP Lounais-Suomen omistaja-asiakkaiksi ja säilyttävät heille kuuluvat oikeudet Heikkilä toteaa.

– Nykyinen henkilöstö jatkaa uuden pankin palveluksessa, eli tutut pankkilaiset palvelevat asiakkaitamme jatkossakin, Alastalo kertoo.

Pankin toimitusjohtajana jatkaa Leena Nikula ja varatoimitusjohtajaksi nimitetään Juha Pullinen.

– Nyt pääsemme yhdessä rakentamaan uutta pankkia kaikkien asiakkaidemme parhaaksi, Leena Nikula iloitsee.