Lounaisrannikon Osuuspankin Säätiö myöntää apurahoja toimialueelleen

 
Lounaisrannikon Osuuspankin Säätiö on perustettu vuonna 2004.  Tuolloin 100 vuotta täyttänyt Osuuspankki lahjoitti Säätiön peruspääoman, jota on sen jälkeen vuosittain kartutettu edustajiston päätöksellä.  Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö jakaa apurahoja ydintoimialueen hyväksi tehtävän tutkimus- ja kehitystyön tukemiseksi tai muun työn palkitsemiseksi. Apurahalla voidaan myös palkita jo tehtyä työtä. Apurahan määrä on enintään 50.000 euroa riippuen hakemusten lukumäärästä ja hakuperusteluista. Tuki on avustus eikä  sitä tarvitse maksaa takaisin.
 
Säätiön asiamies, Lounaisrannikon Osuuspankin toimitusjohtaja Sami Peura kertoo, että Osuuspankki toteuttaa säätiön kautta yhtä arvoistaan – vastuullisuutta:
 
- Perustehtävämme mukaisesti edistämme omistaja-asiakkaidemme ja toimintaympäristömme kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia.  Olemme asiakkaidemme omistama, luotettu kumppani suhdanteista riippumatta.  Tehtävämme pysyy, vaikka elämä ja maailma ympärillä yllättäisivät. Yhdessä rakennamme kestävää huomista yli kaikkien aikojen.
 
Pankin ydintoimialueen muodostavat Laitilan ja Uudenkaupungin kaupungit sekä Maskun, Kustavin ja Taivassalon kunnat. Säätiön varoja hoidetaan OP Private Lounaisrannikossa. Onnistumiset sijoitustoiminnassa ovat kasvattaneet säätiön varallisuutta viime vuosina merkittävästi. Tämä mahdollistaa apurahojen jakamisen myös tulevaisuudessa.
 
- Mikäli tunnistat itsesi tai edustamasi yhteisön säätiön tarkoituksen mukaiseksi toimijaksi, kannustan tarttumaan tilaisuuteen, toteaa Sami Peura.
 
Vapaamuotoiset hakemukset lähetetään osoitteeseen 
Lounaisrannikon Osuuspankki, Koulukatu 1, 23500 Uusikaupunki tai sähköpostitse osoitteella lounaisrannikon@op.fi viimeistään 30.6.2022.
 
Lisätiedot:
Sami Peura 
p. 044 341 1803, sami.peura@op.fi