​OP Oulun arkkitehtuurikilpailun kilpailuehdotukset on julkistettu

Huhtikuussa käynnistyneen arkkitehtuurikilpailun neljä kilpailuehdotusta ovat nähtävillä osoitteessa op.fi/oulu/arkkitehtuurikilpailu. Oulun Osuuspankin omistaja-asiakkaat ja yleisö voivat kommentoida niitä 22.6. asti.

Oulun Osuuspankki käynnisti huhtikuussa arkkitehtuurikilpailun Kiinteistö Oy Oulun Isokatu 14:n eli pääkonttorikiinteistönsä kehittämiseksi. Kutsukilpailu päättyi 2.6., ja pankki on asettanut kilpailuehdotukset nähtäville op.fi/oulu/arkkitehtuurikilpailu-sivulle. Pankin omistaja-asiakkaat ja muu yleisö voivat kommentoida sekä antaa palautetta töistä ja ideoita jatkotyöstöä varten. 
 
”Saimme neljä korkeatasoista suunnitelmaehdotusta”, OP Oulun toimitusjohtaja Keijo Posio iloitsee. ”Niistä löytyy varmasti ratkaisu, jolla pystymme kehittämään Oulun keskustaa ja kaupunkikuvaa alueen hengen mukaisesti, myös kaupunkilaisten ja katutason näkökulmasta.”  
 
Kansainvälinen raati valitsi Oulun vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Sen pääteema, kulttuuri-ilmastonmuutos, toteutuu Posion mukaan arkkitehtuurikilpailun ehdotuksissa yllättävän hyvin. 
 
”Ehdotuksissa on onnistuttu yhdistelemään erilaisia, jopa yllättäviä asioita. Onko se sitten sattumaa vai tarkoituksellista, mutta minä näen niissä kulttuuri-ilmastonmuutoksen kolme alateemaa Villisti kaupunki, Vastakohtien voima ja Rohkeasti reunalla”, Posio pohtii. ”Oulun valinta kulttuuripääkaupungiksi luo pankille uudenlaista painetta rakennuksen valmistumiseksi. Olisi hienoa, jos talo olisi valmis vuoden 2026 alussa.”
 
Kilpailuehdotuksia voi kommentoida ti 22.6.2021 saakka, ja sen jälkeen palkintolautakunta käsittelee ehdotukset. Voittaja julkistetaan kesäkuun aikana, ja Oulun Osuuspankki tekee päätöksensä uudisrakentamisen viemisestä eteenpäin.