OP Oulun edustajiston vaalit käynnistyvät ehdokasasettelulla 16.8.

Oulun Osuuspankki järjestää edustajiston vaalit 4.–17.11.2021. Mukana on lähes 85 000 äänioikeutettua omistaja-asiakasta. Vaalien ehdokasasettelu on käynnissä 16.8.–10.9.2021. Edustajistoon valitaan 55 jäsentä neljän vuoden toimikaudeksi.

 
Oulun Osuuspankki on asiakkaidensa omistama osuuskunta, jonka perusarvo on jäsen ja ääni  periaate. Ehdokasasettelu alkaa 16.8. ja päättyy 10.9. Ehdokkaaksi voi ilmoittautua helposti verkossa osoitteessa op.fi/oulu/vaalit, postitse tai pankkimme konttorissa.
 

Tavoitteena asiakaskunnan näköinen edustajisto

Hyvä edustajisto kuvastaa monipuolisesti omistaja-asiakaskuntaa, joten myös ehdokkaiksi toivotaan monenlaisia ihmisiä – nuoria, perheellisiä, senioreita. 
 
- Osuuspankissa omistaja-asiakkaalla on aito vaikutusmahdollisuus. Toivommekin, että edustajisto on mahdollisimman hyvä pienoiskuva pankin asiakaskunnasta, silloin jäsendemokratia toteutuu oikealla tavalla ja jokaisen asiakkaan ääni tulee kuuluville, kertoo pankin toimitusjohtaja Keijo Posio.  
 

Kiinnostus ja oman elämän asiantuntemus riittävät

Ehdokkaaksi voi asettua jokainen hyvämaineinen täysivaltainen osuuspankin palveluja käyttävä omistaja-asiakas, joka on liittynyt omistaja-asiakkaaksi 31.5.2021 mennessä ja tullut täysi-ikäiseksi viimeistään ehdokashankinnan aikana. Ehdokkaaksi ei voi asettua Oulun Osuuspankin, OP:n Keskusyhteisön tai sen tai konserniin kuuluvan yhteisön palveluksessa oleva henkilö eikä Oulun Osuuspankin hallituksen tai hallintoneuvoston jäsen. Ehdokkuuden vahvistamiseksi ehdokas tarvitsee yhden kannattajan, joka myös on saman osuuspankin omistaja-asiakas.
 
- Edustajiston jäseniltä ei vaadita erityistä pankkiasioiden osaamista. Ehdokkaaksi toivotaan ihan tavallisia omistaja-asiakkaita, jotka tuovat mukanaan oman asiantuntemuksensa ja ovat kiinnostuneita yhteisistä asioista finanssialan näkökulmasta, Posio sanoo.  
 
Edustajisto on osuuspankin ylin päättävä elin. Varsinaisessa edustajiston kokouksessa päätetään esimerkiksi vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta. Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet.
 
OP Oulun kanssa samanaikaisesti edustajiston vaalit järjestetään yhteensä 55 osuuspankissa eri puolilla Suomea.