Kesäduuni OP:n piikkiin - nuorten hakuaika alkoi!

Ensikosketus työelämään on nuorelle tärkeä juttu. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat yhdistyksille tuen nuorten työllistämiseksi.

Osuuspankit kartoittivat helmikuun loppuun asti yhdistyksiä, jotka olivat kiinnostuneita tulevana kesänä tarjoamaan 15–17-vuotiaille nuorille kesätyön. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja noudattaa Vastuullisen kesätyön periaatteita, ja OP edellyttää yhdistyksiltä sitoutumista niihin. Yhdistysvalinnat on nyt tehty ja nuorten kesätyöhaku on käynnistynyt. 

Kun yhdistys palkkaa nuoren, OP maksaa yhdistykselle nuoren palkan kahdeksi viikoksi. Kesällä 2020 töitä on tarjolla useammalle nuorelle kuin koskaan aikaisemmin. Yhteensä yli 2000 nuorta saa kesätyön kampanjan kautta. 

OP Oulun tuella työllistetään 50 nuorta

Oulun Osuuspankin tuella palkataan ensi kesänä 50 nuorta pankin toimialueella toimiviin yhdistyksiin. Kesätyöpaikkoja on eri yhdistyksissä pankin toimialueella. Tänä kesänä etsitään nuoria mm. kotiseutumuseoon, hevostenhoitoon, kerhojen ja leirien apuohjaajiksi, erilaisiin ulkotöihin ja esimerkiksi ikäihmisten digiasioinnissa avustamiseen. Tarjolla olevat kesätyöpaikat ovat nähtävissä op.fi/oulu-sivulla, josta löytyy myös hakulomake. Hakuaika päättyy 19.4.2020.

Oulun Osuuspankki on ollut mukana tarjoamassa kesätyötukea yhdistyksille yhtäjaksoisesti vuodesta 2013 lähtien. Tuolloin pankki päätti lähteä tukemaan paikallisia yhdistyksiä alle 18-vuotiaan nuoren palkkaamiseen kesätöihin, sillä heillä on ikänsä vuoksi muuten hyvin hankalaa löytää ensimmäinen kesätyöpaikka. Yhdistyksille kynnys nuoren palkkaamiseen on pankin tuen avulla matalampi. Yhdistyksiltä saamamme palautteen mukaan nuoret ovat olleet motivoituneita ja pidettyjä työntekijöitä. Vuonna 2014 mukaan lähti useampikin osuuspankki ja kampanja laajeni  valtakunnalliseksi. Tänä vuonna mukana on 46 osuuspankkia. Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä ja tavoitteena on työllistymisen rinnalla tukea nuorten taloustaitojen oppimista. 

OP Oulun kesätyötuki on tarkoitettu 15-17-vuotiaiden palkkaamiseen yleishyödylliseen yhdistykseen kahden viikon työajalle kesä-elokuun väliselle ajalle. Työ voidaan tarvittaessa jaksottaa pienempiinkin jaksoihin. OP Oulu lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan, 400 euroa, ja yhdistys puolestaan hoitaa käytännön palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista.