OP Oulu ja Rakennusliike Lapti Oy sopivat kiinteistökaupasta Oulun keskustassa

Oulun keskustassa sijaitseva Kiinteistö Oy Oulun Saaristonkatu 8:n koko osakekanta siirtyi perjantaina 18.12.2020 allekirjoitetulla kauppakirjalla Oulun Osuuspankilta Rakennusliike Lapti Oy:lle.

Kiinteistö Oy Oulun Saaristonkatu 8 on ollut pitkään kehityshanke, jonka tulevaisuutta Oulun Osuuspankissa on pohdittu monesta näkökulmasta. 

–Meille elävä ja monipuolisia palveluja tarjoava Oulun keskusta on tärkeä. Haluamme olla aktiivisesti mukana kehittämässä Oulun keskustaa myymällä kiinteistön ammattirakentajalle, jolla on kokemusta ja näyttöjä merkittävien kiinteistöhankkeiden onnistuneesta toteuttamisesta, Oulun Osuuspankin toimitusjohtaja Keijo Posio kertoo. 

Rakennusliike Lapti Oy on oululainen rakennusliike ja kiinteistökehittäjä, joka kehittää uusia asumisen ja toimitilojen hankkeita. Kiinteistössä on vuokralaisia, ja Lapti aikoo jatkaa vuokraustoimintaa edelleen. 

–Saaristonkatu 8:n kiinteistö sijaitsee loistavalla paikalla osana keskeistä korttelia Oulun ydinkeskustassa. Korttelissa on nähtävillä kehityspotentiaalia, ja siitä voidaan jalostaa keskustan elinvoimaa lisäävä korkealaatuinen asumisen ja palveluiden kortteli, Rakennusliike Lapti Oy:n toimitusjohtaja Timo Pekkarinen toteaa. 

–Tavoitteenamme on, että paikalle saadaan laadukas toteuttamiskelpoinen asemakaava, joka edistää keskustan kehitystä ja elinvoimaa sekä mahdollistaa korttelin vaiheittaisen kehittämisen. Tulemme käymään keskustelua korttelin muiden kiinteistöjen kanssa. Toivomme pääsevämme yhteisymmärryksessä hakemaan korttelille kaavamuutosta tulevan vuoden aikana, Pekkarinen summaa.