OP Oulu avaa kassapalvelut rajoitetusti – vain välttämätöntä asiointia suositellaan

Oulun Osuuspankki on siirtänyt kaikki mahdolliset palvelunsa etäkanaviin ja neuvoo myös asiakkaitaan käyttämään niitä. Kassapalvelut avataan ma 30.3. alkaen rajoitetusti. Pankki suosittelee kassa-asiointia vain välttämättömissä tilanteissa.

Oulun Osuuspankki on vastuullinen toimija, jolle asiakkaiden ja henkilökunnan terveys on ehdottoman tärkeää.

- Tartuntariskin vuoksi kannattaa suosia etäneuvotteluita (OP-mobiili, op.fi ja puhelin), välttää käteisen käyttämistä ja suosia esim. korttimaksamista, Oulun Osuuspankin toimitusjohtaja Keijo Posio painottaa. - Vetoamme asiakkaisiimme, että he tilaisivat viimeistään nyt maksukortin, siirtäisivät laskunsa suoramaksuun tai jättäisivät ne maksukuoressa pankin hoidettavaksi.

Koronavirusepidemia aiheuttaa haasteita iäkkäämpien asiakkaiden ja muiden erityisryhmien asiointiin.

- Haluamme tarjota mahdollisuuden asioida niille henkilöille, joilla ei vielä ole maksukorttia tai maksupalvelua käytössä laskujen maksuun, Posio sanoo.

Jos kuitenkin asiointi kassalla on välttämätöntä, kassapalvelut ovat ma 30.3. alkaen auki seuraavasti:

  • Isokatu (Isokatu 14, Oulu) ma–pe klo 9.30–16.30
  • Haukipudas (Revontie 8, Haukipudas) ma 9.30–12.30
  • Ii (Kirkkotie 2, Ii) ke 9.30–12.30
  • Muhos (Valtatie 17, Muhos) ma ja ke klo 9.30–12.30
  • Zeppelin Kempele (Zeppelinintie 1, Kempele) ma ja ke 10–12.30
  • Pyhäntä (Manuntie 2, Pyhäntä) to 9.30–12.30

Turvallisuuden varmistamiseksi kassapalveluihin on asennettu pisarasuojat, ja vartija on paikalla valvomassa, ettei tiloissa ole yli kymmentä henkilöä yhtä aikaa. Virustilanteen niin vaatiessa osa kassapalveluista saatetaan joutua sulkemaan.

On erityisen tärkeää, että kaikki asiakkaat, jotka pystyvät käyttämään itsepalvelukanavia kuten verkkopankkia, ja maksukortteja, käyttävät näitä palveluita konttoripalveluiden sijaan. Niiden osalta, joille tämä ei ole mahdollista, suositellaan seuraavia toimintaohjeita: 

  • Laskut voi maksaa suoramaksulla tai maksukuorilla. Suoramaksulla laskut maksetaan automaattisesti eräpäivänä ilman verkkoasiointia. Laskut voi myös jättää maksukuoressa pankin hoidettavaksi.
  • Jos konttorilla on pakko käydä, kannattaa käynti ajoittaa eläkkeiden ja Kelan tukien maksupäivien ulkopuolelle. Eläkkeet ja tuet maksetaan pääsääntöisesti kuukauden ensimmäisestä päivästä lähtien viikon ajan. 
  • Käteistä saa nostettua laajasti muualtakin kuin konttoreista, OP:n kortilla käteisautomaattien lisäksi K-ryhmän ruokakauppojen, Tokmannien, R-kioskien ja Neste-palveluasemien kassoilta. 

Pankki auttaa ja opastaa erityistukea tarvitsevia ja heidän läheisiään päivittäisen maksamisen asioissa numerossa 010 252 9627 arkisin klo 9-16. Esimerkiksi yli 70-vuotiaat, kehitysvammaiset ja edunvalvottavat saattavat tarvita erityistukea pankkiasioissa. Myös läheiset voivat soittaa heidän puolestaan tähän poikkeustilanteessa avattuun puhelinlinjaan. Linja on auki toistaiseksi, ja numerossa palvellaan suomeksi.