Koronavirusepidemian aiheuttamia muutoksia aukioloaikoihin ja asiointiin

Oulun Osuuspankin kahdeksan sivutoimipaikkaa (Ii, Haukipudas, Ideapark Oulu, Kaakkuri, Rusko, Zeppelin Kempele, Muhos ja Pyhäntä) palvelevat keskiviikosta 18.3.2020 alkaen toistaiseksi ainoastaan ajanvarauksella. Kassapalvelut tarjoamme vain Isonkadun toimipaikassa, joka palvelee toistaiseksi normaalisti.

Pankin toimipaikoissa tapahtuu paljon asiakaskohtaamisia, ja asioinnin pitää olla mahdollisimman turvallista.

- Asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveys on meille ehdottoman tärkeää ja siksi siirrämme kaiken mahdollisen asioinnin digitaalisiin kanaviimme, Oulun Osuuspankin toimitusjohtaja Keijo Posio tähdentää. - Tämän vuoksi on tärkeää, että kaikki asiakkaat, jotka pystyvät käyttämään itsepalvelukanavia, eli verkkopankkia, OP-mobiilia ja maksukorttia, käyttävät näitä palveluita konttoripalveluiden sijaan. Kassapalveluita tarjoamme toistaiseksi vain Isonkadun toimipaikassa. Asiakasneuvottelut puolestaan on mahdollista käydä puhelimitse tai verkon kautta.

Maksukortin aktiivinen käyttö ja hankkiminen tärkeää

Korttiasioinnin Posio kertoo nousevan nyt tärkeään rooliin.

- Viimeistään nyt kaikkien niiden, joilla maksukortti ei vielä ole aktiivisessa käytössä, kannattaa ottaa kortti käyttöön. Ja jos korttia vielä ei ole, kannattaa olla yhteydessä OP Oulun numeroon 010 2535 222 ja tilata kortti. Meidän asiantuntijamme ovat lisäksi suoraan yhteydessä kortittomiin asiakkaisiin ja kertovat kortin käytön mahdollisuuksista. Tällä haluamme varmistaa, että mahdollisimman moni pystyy hoitamaan asiansa poikkeusolojen aikana, Posio sanoo.

Käteistä asiakkaat voivat nostaa esimerkiksi Otto- tai Nosto-automaateilta, ja vahinkotilanteisiin liittyvät ohjeet löytyvät vahinkoapu.pohjola.fi. Toimipaikoissa maksettavien laskujen osalta Posio neuvoo siirtymistä suoramaksuun ja maksupalvelukuoret hän muistuttaa jättämään niille tarkoitettuihin laatikoihin. 

- Autamme mieluusti suoramaksun ja maksukortin käyttöönotossa, Posio muistuttaa.

Hän kehottaa pankissa asioivia noudattamaan viranomaisten suosituksia.

- Kannattaa pysyä kotona, jos olet esimerkiksi palannut ulkomailta 14 vuorokauden sisällä tai sinulla on lieviäkin flunssan oireita. Huomioithan myös, että näin tartuntataudin aikana vältämme kättelyä.