Kuvataidekilpailun palkitut työt

Saaga Päkkilä Jakun koulusta sijoittui työllään ykköseksi valtakunnallisessa kuvataidekilpailussa!

Osuustoiminnallisten pankkien järjestämä kansainvälinen kuvataidekilpailu, Jugend Creativ, on Guinnessin ennätystenkirjan mukaan maailman suurin lapsille ja nuorille järjestettävä taidekilpailu, johon osallistuu Suomen lisäksi lapsia ja nuoria Italiasta, Itävallasta, Luxemburgista, Ranskasta, Saksasta ja Sveitsistä. Kansainvälisellä tasolla kilpailu järjestetään tänä vuonna 50. kerran ja Suomessa 44. kerran. Vuosittain kilpailuun osallistuu yhteensä jopa 800 000 piirtäjää. Kilpailu järjestetään yhteistyössä kuvataideopettajien ja koulujen kanssa.

Tämän vuoden kilpailun teemana on ”Onnea on... piirtäminen, maalaaminen, kuvaaminen, voittaminen”.  

OP Oulu kutsui toimialueensa alakoulujen kuvataideopettajat mukaan osallistumaan luokkansa kanssa kilpailuun. Toimialueeltamme palautettiin 527 kilpailutyötä 22 eri koulusta paikallisen raatimme arvioitavaksi. Kilpailussa on kolme ikäluokittaista sarjaa, ja OP Oulu palkitsi paikallisesti kunkin sarjan kolme parasta työtä mukavilla tavarapalkinnoilla. Tämänvuotisen kisan taso oli niin hyvä, että raati päätti myöntää myös kunniamaininnat jokaisessa sarjassa. Onnea voittajille! Palkinnot on toimitettu kouluille toukokuun aikana.

Sarjojen parhaat jatkoivat kilpailua valtakunnalliseen kilpailuun.

Kuvataidekilpailun valtakunnallinen finaali oli 20.5.2020

Kuvataidekilpailuun osallistui tänä vuonna lähes 80 osuuspankkia ja pankeissa arvioitiin yhteensä noin 11 000 työtä. Näistä jokainen pankki lähetti sarjojen paikallisvoittajien työt edelleen valtakunnalliseen kilpailuun Helsinkiin, jossa esiraati valitsi työt finaaliin. 

OP Oulun alueelta finaaliviisikkoon sarjassaan selvisi Saaga Päkkilän työ "Onnea on... koira lumessa". Saaga käy kolmatta luokkaa Iissä Jakun koulussa.

Valtakunnallisessa palkintojenjakotilaisuudessa 20.5.2020 selvisi finalistien järjestys, ja Saaga Päkkilän työ sijoittui 1. jaetulle sijalle! Tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidettiin poikkeuksellisesti livestriiminä, jonka voi katsoa tallenteena tästä (kesto 22 min.).

Saaga Päkkilä Jakun koulusta

Kuvassa Saaga Päkkilä ja hänen kuvataideopettajansa Maria-Riitta Paaso. Taustalla Jakun koulun johtaja Simo Silander.  

Jakun koulun päättäjäisissä lauantaina 30.5.2020 Saaga Päkkilälle luovutettiin kuvataidekisan palkinnot: valtakunnallisen kisan voittaja sai 500 euroa, kaksi vapaalippua Linnanmäelle, omasta työstä tehdyn taulun sekä kunniakirjan. Samalla hän sai OP Oulun osakilpailun voitosta pankin lahjoittaman tuotepaketin ja kunniakirjan.

Lämpimät onnittelut Saagalle! Seuraavaksi jännätään, miten Saaga pärjää kansainvälisessä kisassa syyskuussa Berliinissä!

Valtakunnallinen tuomaristo arvioi Saagan työtä seuraavasti:
"Herkkä, yksityiskohdiltaan rikas ja tunnelmallinen työ, jossa tekijä on käyttänyt ja yhdistänyt taidokkaasti eri tekniikoita. Työstä välittyy rauha, valoisuus ja onni, jonka lähteenä on luonto ja eläimet. Värit ovat kuulaat ja kirkkaat ja viivojen veto rytmikästä. Talviluonnon eläinten seuraaminen tuo onnea. Hienosti piirretyt eläinhahmot ja hyvä tekniikka."

OP Oulun tuomariston arvio työstä: "Työssä näkyy eri tekniikoiden monipuolinen hallinta. Teknisesti erittäin hyvin sekoitettu värikyniä ruskean karvan luomiseksi. Erinomainen sommitelma ja sormenjäljillä on luotu piristäviä yksityiskohtia. Teoksesta voi tuntea pakkasen nipistelyn."

*****

Suomen finalistien voittajatyöt voit katsoa kuvataidekilpailun sivulta www.op.fi/kuvataidekilpailu

Kansainväliseen kuvataidekilpailuun osallistuu lapsia ja nuoria Italiasta, Itävallasta, Luxemburgista, Ranskasta, Saksasta, Sveitsistä ja Suomesta. 
******

OP Oulun toimialueella palkitut sarjoittain

6-8-vuotiaat (s. 2012-2014)
1. Aino Maria Happo, Kirkonkylän alakoulu, Muhos, 1 A
2. Nenna Jokela, Hyrkin koulu, 0 lk.
3. Toivo Juntunen, Olhavan koulu, 1. lk
Kunniamaininta Lenni Heikkinen, Korivaaran koulu, Muhos, 1. lk
 
9-10-vuotiaat (s. 2010-2011)
1. Saaga Päkkilä,Jakun koulu, 3. lk
2. Kaapo Tervaskanto, Huovilan koulu, Muhos, 3. lk
3. Emilia Hirvasniemi, Olhavan koulu, 2. lk
Kunniamaininta Eemeli Moisala, Kempeleen kirkonkylän yhtenäiskoulu, 3 A
 
11-13-vuotiaat (s. 2007-2009)
1. Malva Pöykkö, Huovilan alakoulu, 6. lk
2. Petra Törmänen, Hyrkin alakoulu, 6. lk
3. Milla Mankinen, Huttukylän koulu, 6. lk
Kunniamaininta Neea Elsilä Kirkonkylän alakoulu, Muhos, 6 D
 

Alla liitteenä OP Oulun toimialueen palkitut työt.