Suomalaismenestystä kansainvälisen kuvataidekilpailun finaalissa

Kansainvälisen kuvataidekilpailun voittajat valittiin 700 000 piirtäjän joukosta. Voittajat julkistettiin keskiviikkoiltana Berliinistä lähetetyssä kilpailun virtuaalisessa 50-vuotisjuhlagaalassa.

Suomalaismenestys maailman suurimmassa kuvataidekilpailussa oli tänäkin vuonna huikea. Kansainvälisessä loppukilpailussa Alexander Jyränen Askaisista voitti oman sarjansa (6-8-vuotiaat) työllään ”Sateenkaarikoira”. Iin Jakun koulun oppilas Saaga Päkkilä sijoittui toiseksi omassa sarjassaan (9-10-vuotiaat) työllään ”Onnea on koira lumessa”. 11-14-vuotiaiden sarjan voitti jyväskyläläinen Wilma Myllykoski työllään ”Onnea on puhdas luonto ja 4 vuodenaikaa”. 15-20-vuotiaiden sarjan voitti itävaltalainen Claudia W

OP Oulun alueelta osallistuneen Saaga Päkkilän työ sijoittui toiseksi kansainvälisessä finaalissa.
Kuvakaappaus Berliinistä lähetetystä livestriimistä.

Kansainväliseen loppukilpailuun osallistuvat kansallisten kilpailujen voittajatyöt. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Italian (Etelä-Tiroli), Itävallan, Luxemburgin, Ranskan, Saksan, Suomen ja Sveitsin osuustoiminnalliset pankit. 

50-vuotisen kisan historiassa Suomi on ollut mukana jo 44 kertaa. Tänä vuonna Suomesta kilpailuun osallistui korona-ajasta huolimatta noin 12 000 lasta ja nuorta. Kilpailun järjestivät yhteistyössä OP Ryhmän osuuspankit, kuvataideopettajat ja koulut. 

Kuvataidekilpailun pääteemana oli tänä vuonna ”Onnea on… piirtäminen maalaaminen, kuvaaminen, voittaminen”.   

Jugend Creativ -kilpailu on maailman suurin nuorten taidekilpailu ja osuuspankkien pitkäaikainen panostus lasten ja nuorten luovuuden edistämiseen. Kansainväliseen kilpailuun on tähän mennessä osallistunut jo yli 90 miljoonaa lasta ja nuorta. 

Lasten ja nuorten luovuuteen kannustavan kansainvälisen kilpailun idea esiteltiin Friedrich Wilhelm Raiffeisenin syntymän 150-vuotisjuhlavuonna 1968. Kaksi vuotta myöhemmin kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran Jugend Creativ -nimellä. Kuluneiden viidenkymmenen vuoden aikana kilpailusta on muodostunut kiinteä osa koulujen ja siihen osallistuvien osuuspankkien toimintaa, joka kattaa jo useita sukupolvia. Suomesta kuvataidekilpailuun osallistuu vuosittain noin 15.000 lasta ja nuorta.  

Ensi vuonna kansainvälisen kuvataidekilpailun finaali järjestetään Italiassa.