OP Oulun toimitusjohtajaksi Keijo Posio

Oulun Osuuspankin uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu KTM, eMBA Keijo Posio. Hän aloittaa uudessa tehtä-vässään 1.1.2020, jolloin pankin pitkäaikainen toimitusjohtaja, kauppaneuvos Timo Levo jää eläkkeelle. Uuden toimitusjohtajan valinnan teki Oulun Osuuspankin hallintoneuvosto kokouksessaan 1.10.2019.

Posio siirtyy tehtävään Pohjolan Osuuspankin toimitusjohtajan paikalta Rovaniemeltä. Sitä ennen hän on toiminut Pohjolan Osuuspankissa pankinjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä.

Oulun Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Petri Sahlström kertoo toimitusjohtajan etsinnässä kantavana ajatuksena olleen, että Oulun Osuuspankki on jatkossakin toiminta-alueensa johtava pankki.

–Tulevan toimitusjohtajan tehtävänä on taata asiakkaillemme parhaat palvelut muuttuvassa toimintaympäristössä, koska asiakkaita varten pankki on olemassa. Tämän onnistumiseksi Oulun Osuuspankin tulee olla vetovoimainen työnantaja. Sekä asiakaskokemus että työntekijäkokemus ovat siis tärkeissä rooleissa, hän tähdentää. –Keijo Posion aiempien näyttöjen ja henkilökohtaisten ominaisuuksien johdosta olen vakuuttunut, että hänen johdollaan nämä asiat tulevat olemaan erinomaisella tasolla. Samalla hänellä on kyky nähdä ennakolta muuttuvan toimintaympäristön vaikutukset liiketoimintaan.

Keijo Posio kertoo ottavansa uuden tehtävän vastaan jännittynein, mutta erinomaisin mielin.

–Olo on nöyrä, sillä tehtävä on haasteellinen, ja Timo Levon jälkeen saappaat suuret, hän toteaa.

Oulun Osuuspankki on Keijo Posiolle tuttu vuosilta 2000–2006, jolloin hän toimi pankissa esimiestehtävissä.

–On hienoa tulla Ouluun takaisin. Se on minun pankkiurani alkupaikka, kasvattaja ja suuri mahdollistaja ja siellä on paljon tuttuja työtovereita. Oulu on myös pohjoista aluetta, ja se sopii hyvin lappilaiselle mentaliteetille.

OP Ryhmän palveluksessa vuodesta 1982 lähtien työskennellyt väistyvä toimitusjohtaja Timo Levo on toiminut tehtävässään vuodesta 1996 lähtien. Hänellä on ollut lukuisia luottamustehtäviä OP Ryhmässä ja sen ulkopuolella. 

Hallituksen puheenjohtaja Petri Sahlström kertoo Levon jättävän jälkeensä erinomaisessa kunnossa olevan pankin. Levo on uransa aikana luotsannut pankkia myös huonoina aikoina menestyksekkäästi siten, että tänä päivänä Oulun Osuuspankki on johtava pankki toiminta-alueellaan.

–Tästä suuri kiitos Timo Levolle. Hän on aktiivisesti osallistunut Oulun seudun kehittämiseen ja ollut keskeinen vaikuttaja koko OP Ryhmässä. On ollut etuoikeus päästä läheltä näkemään Timon sitoutuneisuus tehtäviinsä sekä se ammattitaito, jolla hän on tehtäviään hoitanut, Sahlström toteaa.