Puolen Suomen OP Koti syntyy

OP Koti Pohjoinen OY LKV jatkaa kasvuaan, kun OP Koti Kemi Oy LKV, OP Koti Tornio Oy LKV, OP Koti Raahe Oy LKV, OP Koti Kuusamo Oy LKV suunnittelevat yhdistymistään OP Koti Pohjoiseen. OP Koti Pohjoisen liiketoimintoja ovat asuntojen välitys ja vuokraus, toimitilojen välitys, vuokraus ja arviointi sekä isännöinti.

Asunto- ja kiinteistömarkkinat ovat voimakkaiden muutosten kohteena. Yhdistämällä voimansa Pohjois-Suomen OP Kotien omistajaosuuspankit haluavat vahvistaa OP Kodin markkina-asemaa koko Pohjois-Suomen alueella niin kiinteistönvälityksen kuin isännöinnin osalta tulevina vuosina. Toimintaprosessien tehostamisen ja yhtenäistämisen myötä OP Kodin kilpailukyky vahvistuu Pohjois-Suomen alueella. 

OP Koti Pohjoinen syntyi keväällä 2021, kun OP Koti Oulu Oy LKV ja OP Koti Lappi Oy LKV:n yhdistyivät. 
Yhdistyminen on tarjonnut mahdollisuuden laajentaa liiketoimintaa sekä panostaa entistäkin enemmän asiakkuuksien hoitoon. 

–  Yhdistymisten myötä pystymme tarjoamaan laadukkaat, läpinäkyvät ja entistä asiantuntevammat palvelut kaikissa Pohjois-Suomen OP Kodeissa. Tavoitteenamme on olla toimialueemme ammattitaitoisin välitys- ja isännöintiyritys, OP Koti Pohjoisen hallituksen puheenjohtaja Jari Anttila kertoo. –  Nyt syntyy aidosti koko Pohjois-Suomen asiakkaita palveleva kiinteistönvälitys- ja isännöintiyritys, joka toimii jatkossakin paikallisesti, lähellä asiakasta.

Yhdistymisen jälkeen OP Koti Pohjoinen työllistää noin 90 kiinteistöalan ammattilaista, jotka jatkavat työskentelyään nykyisissä toimipisteissään. 

Lopulliset päätökset yhdistymisestä marras-joulukuussa

OP Koti Pohjoinen, OP Koti Kemi, OP Koti Tornio, OP Koti Raahe ja OP Koti Kuusamo ovat syksyn aikana valmistelleet tulevaa fuusiota huolellisesti ja laatineet liiketoiminta- ja yhdistymissuunnitelmat. Oulun, Pohjolan, Raahentienoon, Kemin, Tornion ja Kuusamon Osuuspankkien hallitukset ovat jo näyttäneet fuusiolle vihreää valoa. OP Kotien yhtiökokoukset tekevät lopulliset päätökset asiasta marras-joulukuussa, minkä jälkeen käytännön toimenpiteet fuusion toteuttamiseksi käynnistyvät. 

Tavoitteena on, että yhdistyminen tapahtuu kevään 2022 aikana. Yrityksen omistajia ovat jatkossa Oulun Osuuspankki (40 %), Pohjolan Osuuspankki (40 %), OP Raahentienoo (7,5 %), OP Kemi (7,5 %), OP Tornio (2,5 %) ja OP Kuusamo (2,5 %).