Reppu joka selkään: OP Oulu ja Pohjola Sairaala keräävät reppuja vähävaraisten perheiden lapsille Oulussa

HOPE ry ja OP Ryhmä keräävät neljättä kertaa yhteistyössä heinäkuun ajan koulureppuja, jotka lahjoitetaan vähävaraisten perheiden koulutietä aloittaville lapsille. Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla koulurepun tai penaalin keräyspisteeseen.

Reppu joka selkään -kampanjassa kuka tahansa voi tehdä reppu- tai penaalilahjoituksen koulutien aloittajalle.
Jo ennen koronakriisin puhkeamista yli 112 000 lasta eli tilastojen mukaan Suomessa vähävaraisissa perheissä. Kriisin myötä näiden perheiden ja apua kaipaavien lasten määrä mitä todennäköisimmin kasvaa. Reppu joka selkään -kampanjalla halutaan tukea vähävaraisten perheiden lapsia koulutien alkaessa. Moni meistä muistaa vieläkin ensimmäisen koulureppunsa. Reppu joka selkään -keräyksen avulla varmistetaan, että mahdollisimman moni lapsi saa tämän muiston. 
 
- Lahjoittamalla voi mahdollistaa lapselle konkreettisen uuden repun sekä muistuttaa perheitä siitä, että apua on mahdollista saada silloin kun elämässä tulee eteen haasteita. Tällä hetkellä tarvetta on kaikenikäisten koululaisten repuille. Toimitamme reput elokuun alussa asiakasperheille. Lapset ovat todella innoissaan uusista repuista, ja niiden myötä on kiva odottaa koulun alkamista. Välittämisen kokemus välittyy vahvasti hyvien tekojen kautta, kannustaa ja kiittää HOPE Oulu ry:n tiiminvetäjä Teija Hanhela
 
Reppu joka selkään -kampanjassa kuka tahansa voi tehdä reppu- tai penaalilahjoituksen koulutien aloittajalle. Penaaliin lahjoittaja voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen. Lahjoittajien toivotaan pakkaavan repun siististi ja lahjoitettavien reppujen toivotaan olevan uusia.
 
Oulussa OP Oulu ja Pohjola Sairaala yhdistävät keräysvoimansa. 
 
- Meille OP Oulussa on tärkeää olla tukemassa paikallisesti lasten ja nuorten hyvinvointia ja konkreettisten tekojen merkitys korostuu vaikeina aikoina. Haluamme kiinnittää yhdessä HOPE ry:n kanssa huomiota lapsiperheiden avuntarpeeseen ja kannustaa myös asiakkaitamme tekoihin. Tavoitteenamme on tänä vuonna kerätä yhdessä asiakkaiden kanssa vähintään 200 reppua, sanoo pankinjohtaja Jari Anttila Oulun Osuuspankista.  
 
Kampanja alkaa keskiviikkona 1. heinäkuuta ja jatkuu 31. heinäkuuta asti. Lahjoituksen voi toimittaa heinäkuussa keräyspisteisiin:
  • OP Oulun Isonkadun konttoriin (Isokatu 14), ma-pe klo 9.30-16.30. Keräyspiste sijaitsee Isonkadun puoleisen pääsisäänkäynnin yhteydessä.
  • Pohjola Sairaalan Oulun toimipisteeseen (Kiilakivenkuja 1), ma-pe klo 9-20 ja la-su 11-17.
Lahjoituspisteillä voi myös kirjoittaa terveisensä repun saajalle reppuun sujautettavalle kortille. Koronatilanteen vuoksi lahjoittaminen on mahdollista myös postitse osoitteeseen Reppukeräys, PL 308, 00013 OP. Osuuspankki toimittaa reput paikalliselle HOPE ry toimintaryhmälle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuun alussa suoraan koulutietään aloittaville. Pohjola Vakuutus osallistuu myös keräykseen lahjoittamalla jokaisen koulutien aloittajan reppuun led-valon toivottamaan turvallista koulutietä.
 
Keräys alkoi vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia. Vuonna 2019 reppuja jaettiin jo lähes 3000 lapselle eri puolilla Suomea. Tänä vuonna reppuja kerätään yli 70 paikkakunnalla OP:n konttoreissa ja Pohjola Sairaaloissa.
 
Hope ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.