Reppu joka selkään – OP Oulussa reppukeräys vähävaraisten perheiden lapsille

HOPE ry ja OP keräävät kolmatta kertaa yhteistyössä heinäkuun ajan koulureppuja, jotka lahjoitetaan vähävaraisten perheiden koulutietä aloittaville lapsille. Oulussa kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla koulurepun tai penaaliin OP Oulun Isonkadun toimipaikkaan sen aukioloaikoina.

Moni meistä muistaa vieläkin ensimmäisen koulureppunsa. Reppu joka selkään -keräyksen avulla varmistetaan, että mahdollisimman moni lapsi saa tämän muiston. HOPE ry:n toiminnan piirissä oleville lapsiperheille kaikki apu on tervetullutta, mutta pian apua kaivataan etenkin jännittävän koulutien alkaessa. Uudet koulureput selässään ekaluokkalaiset pääsevät aloittamaan koulutiensä samalta viivalta.  

”Koulun alkaminen ei ole kaikille positiivista jännitystä täynnä. Kiitos jo etukäteen lahjoittajille, että koululaiset saavat avullanne uudet reput sekä penaalit. Aikuiset, pidetään korvat ja silmät auki ja sanotaan ei kaikelle kiusaamiselle”, kannustaa ja kiittää HOPE ry toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.  

Reppu joka selkään -kampanjassa kuka tahansa voi tehdä reppu- tai penaalilahjoituksen koulutien aloittajalle. Penaaliin lahjoittaja voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen. Lahjoittajien toivotaan pakkaavan repun siististi ja lahjoitettavien reppujen toivotaan olevan uusia. Kampanja alkaa maanantaina 1. heinäkuuta ja jatkuu 31. heinäkuuta asti.  

”Meille Oulun Osuuspankissa on tärkeää olla tukemassa paikallisesti lasten ja nuorten hyvinvointia ja se on osa vastuullisuuttamme. Haluamme kiinnittää yhdessä HOPE ry:n kanssa huomiota lapsiperheiden avuntarpeeseen ja kannustaa myös asiakkaitamme tekoihin”, sanoo toimitusjohtaja Timo Levo Oulun Osuuspankista. 

Lahjoituksen voi toimittaa heinäkuussa OP Oulun Isonkadun toimipaikkaan (Isokatu 14, Oulu) sen aukioloaikana ma–pe 9.30–16.30. Toimipaikan infosta löytyvällä lahjoituspisteellä voi myös kirjoittaa avunsaajalle terveisensä reppuun sujautettavalle kortille. Osuuspankki toimittaa reput paikalliselle HOPE ry toimintaryhmälle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuun alussa suoraan repun saajille. 

Reppukeräys järjestetään kolmatta kertaa. Keräys alkoi vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia. Vuonna 2018 reppuja kerättiin 2500 lapselle eri puolilla Suomea. Vuonna 2019 reppuja kerätään konttoreissa seuraavilla paikkakunnilla ympäri Suomen lähes 70 paikkakunnalla  

Oulun Osuuspankki on yksi suomalaisen OP Ryhmän suurimmista osuuspankeista. Se tarjoaa pankki-, varallisuudenhoito- ja vakuutuspalveluita henkilö- ja yritysasiakkaille. Pankin arvoja ovat ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen. Niiden  mukaisesti pankki on aktiivisesti mukana kehittämässä paikallista ja alueellista elinvoimaisuutta.  
 
HOPE ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.