Vuoden 2020 Taitaja-stipendi kulttuurialan vaikuttaja, yrittäjä Aki Roukalalle

Oulun Osuuspankin hallintoneuvoston ja stipendityöryhmän puheenjohtaja Tiina Rajala, hallituksen puheenjohtaja Petri Sahlström ja toimitusjohtaja Keijo Posio luovuttivat tänään 10 000 euron arvoisen Taitaja-stipendin oululaislähtöiselle kulttuurivaikuttajalle Aki Roukalalle. Pankin toimitusjohtaja Keijo Posio kertoi luovutuspuheessaan Aki Roukalan olevan erinomainen toimialansa edustaja.

– Tämän vuoden Taitaja-stipendin saaja edustaa vuoden 2020 aikana kovasti vaikeuksissa olleita tapahtumanjärjestäjiä ja on erinomainen toimialansa eli tapahtumateollisuuden edustaja. Hän on monipuolinen, luova ja valta-kunnallisesti näkyvä kulttuurialan vaikuttaja sekä manageri monen talentin ja tapahtuman, mm. Bättre Folk -festivaalin ja Maustetytöt-duon taustalla. Hän on luonut Bättre Folkin myötä valtakunnallisesti poikkeuksellisen tapahtuman – ilmiön, joka hyödyttää koko Oulun seutua, Posio kertoi stipendityöryhmän valintaperusteista.

Posion mukaan Taitaja-työryhmä on aina halunnut seurata aikaa ja ajan tapahtumia ja onnistunut siinä hienosti. 

–  Nyt korona-aikana, kun tapahtumia ei ole ollut entisellä tavalla tarjolla, on ymmärretty sekä niiden taloudellinen vaikutus että merkitys ihmisten henkiseen hyvinvointiin. Korona onnistui keväällä nuijimaan tapahtuma-alaa ankarasti, ja koko kulttuuriala on vaikeuksissa. Stipendin myötä haluamme nostaa keskusteluun myös tämän alan merkityksen sekä paikallisesti että valtakunnallisesti, Posio tähdentää.
Posio kertoo työryhmän löytäneen hyvin eri alojen osaajia Taitajiksi. 

–Stipendi on vuosien varrella saavuttanut ison joukon paikallisia tieteen, kulttuurin ja urheilun huippuosaajia, Posio iloitsee. 
Taitaja-stipenditilaisuus järjestettiin tänä vuonna poikkeuksellisen pienimuotoisesti koronapandemian vuoksi. Tilaisuus striimattiin ja se on nähtävillä OP Oulun Facebook-sivulla.