Vuoden 2022 Taitaja-stipendi professori Mehdi Bennisille

Oulun Osuuspankin hallintoneuvoston ja stipendityöryhmän puheenjohtaja Tiina Rajala, hallituksen puheenjohtaja Antti Turkka ja toimitusjohtaja Keijo Posio luovuttivat tänään 10 000 euron arvoisen Taitaja-stipendin Oulun yliopiston langattoman tietoliikenteen professorille Mehdi Bennisille.

OP Oulun vuosittain luovutettavan Taitaja-stipendin tarkoitus on huomioida ja palkita Oulun seudun monipuolis-ta huippuosaamista. Sen saajia ovat jo vuosien ajan olleet Oulun seudulta olevat tieteen, kulttuurin tai urheilun saralla työskentelevät yksityiset henkilöt ja yhteisöt, jotka ovat tehneet työllään ja osaamisellaan kotiseutuaan myönteisellä tavalla tutuksi. 

Pankin toimitusjohtaja Keijo Posio kertoi luovutuspuheessaan Mehdi Bennisin olevan yksi maailman viitatuimmista tutkijoista. 

– Mehdi Bennis on alansa huippututkijoiden joukossa, yhden prosentin kärkiryhmässä, kun lasketaan tutkimusjulkaisujen viittausmäärät.
Marokkolaissyntyinen Bennis on sanonut olevansa ylpeä ”uusi oululainen”, joka arvostaa kaupungin elämänlaatua ja sitä, että oululaisiin voi luottaa. 

–  Taitajamme on yksi Oulun yliopiston valovoimaisimmista tutkijoista ja upea Oulun lähettiläs. Hän tekee arvokasta työtä sen eteen, että huippuosaajat löytäisivät Ouluun ja haluaisivat jäädä tänne, Posio kiteyttää Taitaja-stipendityöryhmän tämänvuotisen päätöksen. 

Taitaja-stipendiä ei voi hakea, vaan päätöksen sen saajasta tekee pankin hallituksen vuosittain nimeämä työryhmä. Vuonna 2022 työryhmään pankin ulkopuolisina jäseninä kuuluivat Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo, Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala, Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki sekä Oulun Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen. OP Oulu edustajina työryhmässä toimivat pankin hallintoneuvoston puheenjohtaja Tiina Rajala, hallituksen puheenjohtaja Antti Turkka, toimitusjohtaja Keijo Posio ja viestintäpäällikkö Katja Karjalainen