Pohjola Vakuutus ja OP Päijät-Häme tukemassa nuorten hyvinvointia ja tulevaisuuden uskoa

Pohjola Vakuutus ja OP Päijät-Häme ovat mukana tukemassa Lasten ja nuorten säätiön Dreams-ohjelmaa, jossa tunnetut Dreams-lähettiläät vierailevat kymmenissä kouluissa kannustamassa nuoria unelmoimaan, innostumaan ja olemaan uteliaita.

– Oma nuoruuteni oli vaikea ja koin, että minuun kohdistui paljon paineita ja kritiikkiä. Olisin tuolloin kaivannut, että joku olisi nähnyt vahvuuteni ja kannustanut eteenpäin. Dreams-vierailuilla haluan muistuttaa nuoria siitä, että heillä on valta päättää millaiseksi ihmisiksi he haluavat kasvaa, kertoo ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson, Lasten ja nuorten säätiön uusi Dreams-lähettiläs.  
 
Gustafssonin lisäksi näyttelijä Krista Kosonen, breakdance-tanssija Johannes “Hatsolo” Hattunen, valmentaja Laura Peippo, Robson “maailman paras aivovammapotilas” Lindberg, näyttelijä-juontaja Christoffer Strandberg, yrittäjä Tomi Kaukinen, näyttelijä-ohjaaja Pamela Tola ja muusikko Tommy Lindberg tekevät nuorten pariin vierailuja jakaen oman elämäntarinansa ja kannustaen esimerkillään unelmoimaan.  

– Mäkin tarvitsin tsemppaamista omina kouluaikoina. Aina sitä ei saanut, mutta jokainen rohkaiseva kohtaaminen jätti positiivisen jäljen. Koen, että Dreams-vierailujen avulla mun on nyt mahdollista jättää vuorostani positiivinen jälki. On mahtavaa, kun yläkoululaiset ovat tulleet vierailujen jälkeen jakamaan kanssani niiden isojakin unelmia ja on saanut kannustaa niitä eteenpäin – juuri tämän takia Dreams-vierailuja tarvitaan, kertoo breakdance-tanssija Johannes “Hatsolo” Hattunen. 

Dreams-vierailuille on kouluissa kova kysyntä ja syyt tälle selittyvät osin myös Lasten ja nuorten säätiön kesällä julkaisemasta selvityksestä, jonka mukaan nuorten usko koko maailman tulevaisuuteen on heikentynyt. Selvityksestä kävi myös ilmi, että erityisesti nuorten naisten usko tulevaisuuteen on miehiä heikompi. Siksi Dreams-vierailujen uudelleenlanseeraus juuri kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11.10. on erityisen osuvaa. Lanseeraustilaisuus järjestetään Lahdessa Kivimaan koululla.

Pohjola Vakuutus ja OP Päijät-Häme ovat Dreams-ohjelman kautta mukana tukemassa nuorten unelmointia, hyvinvointia ja uskoa tulevaisuuteen. Pohjola Vakuutuksen ja alueellisten osuuspankkien tuella Dreams-vierailuja tullaan tekemään tulevan kahden vuoden aikana peräti 240 kouluun ympäri Suomen.