OP Ryhmä aloitti energiansäästötalkoot – myös OP Päijät-Häme pyrkii laskemaan energian kysyntää

Ensi talvena sekä energian hinta että sen niukkuus ovat vakava uhka suomalaiselle yhteiskunnalle. OP Ryhmä on päättänyt aloittaa energiansäästötalkoot ja alentaa toimipaikkojensa lämpötilaa ensi alkuun vähintään yhdellä asteella. Myös OP Päijät-Häme laskee toimipisteidensä lämpötiloja. OP Ryhmä tavoittelee 5 prosentin säästöä lämmitykseen kuluvaan energiaan ja haastaa myös muut yritykset sekä asiakkaansa mukaan talkoisiin.

OP Ryhmä tavoittelee viiden prosentin vähennystä lämmityksen energiakulutukseen tänä talvena. Ryhmä alentaa toimipaikkojensa lämpötilaa yhdellä asteella ja tekee useita muita energiansäästötoimenpiteitä. OP Ryhmän energiankulutus vuonna 2021 oli noin 132 000 MWh:a. Tästä kaukolämmön osuus oli noin 50 prosenttia.

– Myös me laskemme lämpötilaa kokonaan omistamissamme toimitiloissa. Energiakriisi on vakava asia ja haluamme omalla toiminnallamme pyrkiä ratkaisemaan tätä ongelmaa. Sähkön hinta on monelle suomalaiselle kriittinen asia ensi talvena. Laskemalla omaa kulutustamme vaikutamme myös kaikkien sähkön hintaan, kertoo toimitusjohtaja Mika Kivimäki.

Kiinteistöjen lämmityksen osuus on jopa noin neljäsosa koko energiankulutuksesta.

– Meidän tekomme eivät ratkaise energiakriisiä, mutta toivomme, että mahdollisimman moni sekä yritys- että henkilöasiakkaamme lähtisi miettimään mahdollisuuksia säästää energiassa. Lämpötilan laskeminen maltillisesti on monesti suoraviivainen tapa säästää energiaa ja rahaa. Haastamme mukaan energiansäästötalkoisiin alueemme yritykset ja asiakkaamme, Kivimäki jatkaa.