Reppu joka selkään -keräys tulee taas: OP Päijät-Häme mukana keräämässä koulureppuja vähävaraisten perheiden lapsille

OP Ryhmän ja Hope ry:n vuosittainen Reppu joka selkään -keräys järjestetään 10.-28.7. Kampanjalla tuetaan vähävaraisten perheiden lapsia lukuvuoden alussa.

Lapsiperheiden talous on voimakkaasti kohonneiden elinkustannusten myötä aiempaa tiukemmalla. Siksi OP Ryhmä ja HOPE ry haluavat yhdessä tukea lasten ja nuorten yhdenvertaisuutta. Reppu joka selkään -keräyksellä halutaan varmistaa tasavertainen alku koulutielle: tavoitteena on, että mahdollisimman monella lapsella on oma reppu heti ensimmäisestä koulupäivästä lähtien. Reppu joka selkään -keräyksessä kuka tahansa voi lahjoittaa koululaiselle repun tai muita koulutarvikkeita. Lahjoitusten toivotaan olevan uusia ja siististi pakattuja.

OP Päijät-Häme mukana reppukeräyksessä

Osuuspankit ympäri Suomen ovat olleet mukana yhdessä HOPE ry:n kanssa keräämässä koulureppuja vähävaraisten perheiden lapsille jo vuodesta 2017. Koulutarvikkeilla on suuri vaikutus kouluintoon, minkä vuoksi mahdollisuus omaan reppuun on tärkeä. Uusi reppu varmistaa myös sen, että lapsi voi tuntea samanarvoisuutta ikäistensä parissa.

Päijät-Hämeen HOPE ry Lahden tiiminvetäjä Mervi Peltonen sanoo ilon olevan suurin tekijä, kun koululaisella on oma reppu. HOPE ry Lahden käytäntöihin kuuluu, että koululainen saa itse valita haluamansa repun.

- Kaikkein tärkeintä on lapset. Varsinkin nyt, kun elinkustannukset kohoaa jatkuvasti ja vähävaraisilla perheillä on taloudellisesti muutenkin haastavaa, haluamme auttaa mahdollisuuksien mukaan näitä perheitä ja lapsia. Se, että koululainen saa lähteä uuden, ikioman repun kanssa kouluun, on lapselle tosi tärkeä juttu, Peltonen sanoo.

OP Päijät-Häme on OP Ryhmän suurimpia osuuspankkeja, jonka toimialueeseen kuuluvat Lahden ja Heinolan kaupungit sekä Hollolan ja Iitin kunnat. Perustehtävän mukaisesti OP Päijät-Häme kulkee asiakkaidensa arjessa edistäen heidän, sekä koko toimialueen taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Reppu joka selkään -keräys on yksi konkreettinen esimerkki, jolla haluamme tukea paikallista yhteisöllisyyttä.

- Kaikilla on oikeus käydä koulua iloiten, ja pienillä teoilla voidaan saada aikaan merkityksellisiä kokemuksia. Haluamme kiinnittää yhdessä Hope ry:n kanssa huomiota lapsiperheiden avuntarpeeseen ja kannustaa myös asiakkaitamme hyviin tekoihin, kertoo pankinjohtaja Ilona Iiskonmäki OP Päijät-Hämeestä.

Lahjoituksen voi toimittaa OP Päijät-Hämeen Trion konttoriin aukioloaikoina ma-pe 9.30-16.30. Lahjoituspisteellä voi myös kirjoittaa terveisensä repun saajalle reppuun sujautettavalle kortille. Osuuspankki toimittaa reput paikalliselle HOPE ry:n toimintaryhmälle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuun alussa suoraan koulutietään aloittaville ja koulunpenkille palaaville.

OP Päijät-Häme ja OP Etelä-Häme tukevat vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia

OP Etelä- Häme ja OP Päijät-Häme tukevat alueidensa vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastustoimintaa näinä taloudellisesti haastavina aikoina. Pankit tekevät yhdessä 70 000 euron lahjoituksen toimialueidensa järjestöille, seuroille ja yhdistyksille, jotka tarjoavat harrastustoimintaa paikallisille lapsille ja nuorille.

Hakuaika on 1.6-13.8.2023, jonka jälkeen hakemukset käsitellään ja tuen hakijoille ilmoitetaan päätöksestä.
Lue lisää Yhdessä - Hämeen lasten ja nuorten hyväksi kampanjasta osoitteessa: https://www.op.fi/web/op-paijat-hame/hameen-vastuullisuusteko

Hope ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.