Varmuutta verkkoon: Tervetuloa digiopastukseen!

Oletko tutustunut OP:n digipalveluihin? Tuntuuko, että ennen pankin palvelujen käyttöönottoa tarvitsisit apua puhelimesi tai tablettisi käytössä? Vai kaipaatko apua digitaalisten pankkipalvelujen, kuten OP-mobiilin käyttöön tai esimerkiksi Mobiiliavaimen käytön aloittamiseen?

Järjestämme maksutonta digiopastusta asiakkaillemme. Mikäli sinusta tuntuu, että tarvitset apua ja tukea puhelimesi tai tablettisi käytössä ja eri ominaisuuksien hyödyntämisessä, voit tulla konttorillemme digituki-päivänä ja saat apua oman laitteesi käytössä. OP:n digipalveluiden käyttöopastusta saat taas osallistumalla tilaisuuksiimme tai varaamalla ajan henkilökohtaiseen opastushetkeen konttorillamme. Digituki-päivistä ja tilaisuuksistamme ilmoitamme tällä sivulla.

tapahtumassa
Varmuutta verkkoon -tilaisuudet

Ilmoitamme tällä sivulla tulevista tilaisuuksista.

3.10.2023 tiistaina Heinolassa
Tervetuloa OP Päijät-Hämeen ja Heinolan kaupungin yhdessä järjestämään maksuttomaan digitaitotilaisuuteen, jossa tutustutaan sähköisten pankki- ja kuntapalveluiden käyttöön.
Aika: tiistaina 3.10.2023 klo 13-15
Paikka: Heinola, Jyränkölän setlementti HeiMo-sali, Kaivokatu 14
Kahvitarjoilu klo 13, ohjlema alkaa 13.30

Tilaisuudessa OP Päijät-Hämeen asiantuntijat auttavat ja opastavat sinua hoitamaan pankkiasioitasi turvallisesti verkossa omalla laitteellasi. Lisäksi saat neuvoja ja vinkkejä digilaitteiden turvalliseen käyttöön.

Tilaisuus on tarkoitettu ensisijaisesti henkilöille, jotka tarvitsevat tukea pankin digipalveluiden ja oman mobiililaitteensa käytössä. Osallistuminen ei edellytä OP:n asiakkuutta.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Paikkoja on rajoitetusti ja ne varataan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset 27.9. mennessä.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä tai puhelimitse: 010 256 7044, ma-to klo 11-14.

 

4.10.2023 keskiviikkona Lahdessa
Tervetuloa OP Päijät-Hämeen ja Telian yhdessä järjestämään maksuttomaan digitaitotilaisuuteen, jossa tutustutaan sähköisten pankkipalveluiden käyttöön ja turvalliseen verkkoasiointiin.

Aika: keskiviikkona 4.10.2023 klo 14-16
Paikka: Lahti, Trion konttorin 4.krs, Aleksanterinkatu 20, Lahti
Kahvitarjoilu klo 14, ohjelma alkaa 14.30

Tilaisuudessa OP Päijät-Hämeen asiantuntijat auttavat ja opastavat sinua hoitamaan pankkiasioitasi turvallisesti verkossa omalla laitteellasi. Lisäksi saat Telian asiantuntijoilta neuvoja ja vinkkejä digilaitteiden turvalliseen käyttöön.

Tilaisuus on tarkoitettu ensisijaisesti henkilöille, jotka tarvitsevat tukea pankin digipalveluiden ja oman mobiililaitteensa käytössä. Osallistuminen ei edellytä OP:n asiakkuutta.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Paikkoja on rajoitetusti ja ne varataan ilmoittautumisjärjestyksessä.Ilmoittautumiset 29.9. mennessä.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä tai puhelimitse: 010 256 7044, ma-to klo 11-14.

Trion konttorin 4.krs kokoussaliin pääset kauppakeskuksen Subwayn viereisillä hisseillä Päijänne-aukiolta tai pysäköintihallin alueelta B.

 

verkossa
Näin suojaudut huijauksilta -webinaari

Verkossa asiointi yleistyy ja samalla yleistyvät myös digipetokset. Tässä webinaarissa opastamme, mihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota verkossa asioidessa ja annamme käytännön vinkkejä huijauksilta suojautumiseen.

Webinaari on maksuton ja se pidetään yhteistyössä Telian kanssa maanantaina 2.10.2023 klo 17-18. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittautuminen webinaariin tästä linkistä.

 

toimipisteessä
Varaa henkilökohtainen opastusaika konttorille

Voit varata ajan tapaamiseen asiantuntijamme kanssa, jossa yhdessä opettelette OP:n digipalvelujen, kuten OP-mobiilin käyttöä.

Tee tästä ajanvaraus

Tervetuloa mukaan! 

Lisätietoja voit kysyä sähköpostitse paijat-hameen.viestinta@op.fi.

Palvelut senioreille – vinkkejä pankkiasiointiin

Tarjoamme myös verkossa senioreille sekä erityistä tukea tarvitseville tietoa pankkipalveluistamme ja vinkkejä sujuvaan raha-asioiden hoitoon.

Tästä linkistä tukisivustolle.

Autamme senioreita ja heidän läheisiään numerossa 010 252 9627 ma-pe klo 9–16. Puhelimeen vastaa aina asiantuntija, joka osaa auttaa senioriasiakkaiden erityistarpeissa. Puhelun hinta on 0,0835 euroa/puhelu + 0,167 euroa/minuutti.