kolikot

Taloustaitoja lapsille ja nuorille

Oman talouden hallinta on tärkeä osa kansalaistaitoja. Nuoruudessa opitut taidot heijastuvat talousosaamiseen myös aikuisena. Nuoret kokevat, että taloustaitoja ei opeteta ja rahasta ei puhuta riittävästi, ja he kaipaavat tukea arkisten raha-asioiden hoitoon.

Pankkivierailut ja asiantuntijaluennot taloustaitojen opettamiseksi

Taloustaitotyömme kivijalka on pankkivierailut työelämä-, talous-, ja yrittäjyystaitojen opettamiseksi. Pidämme koululaisille ja opiskelijoille talousaiheisia, opetuksellisia pankkitunteja, joissa kerromme lapsille ja nuorille oman talouden ja rahankäytön hallintaan liittyvistä asioista. Asiantuntijamme vierailevat pitämässä luentoja ja puheenvuoroja korkeakouluissa ja nuorille suunnatuissa talousaiheisissa tapahtumissa.

Sopiaksesi pankkivierailun OP Päijät-Hämeelle tai asiantuntijamme puhumaan opiskelijaryhmälle otathan yhteyttä sähköpostitse paijat-hameen.viestinta@op.fi

Taloustaitokilpailu

Yhdessä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton (HYOL) kanssa vahvistamme 9. luokkalaisten talousosaamista Taloustaitokilpailussa ja siihen linkittyvissä tapahtumissa. Taloustaitokilpailun alkukilpailuun osallistui vuonna 2019 valtakunnallisesti noin 25 000 oppilasta yli 390 koulusta.

Taloustaitohanke

OP Päijät-Häme on OP Ryhmän kautta mukana valtakunnallisessa Taloustaitohankkeessa, joka tukee 16–29-vuotiaiden nuorten taloudenhallintaa. Vapaaehtoiset ja koulutetut pankin asiantuntijat vetävät nuorille taloustaitotunteja, joissa nuoret saavat tietoa ja tukea taloudenhallintaansa.

Puhutaan rahasta livenä ja somessa #rahapuhetta!