Jokilaaksoon syntyy uusi osuuspankki

Julkaistu 1.6.2021.

Halsua-Ylipään, Perhonjokilaakson, Toholammin ja Ullavan Osuuspankit yhdistyvät marraskuun alussa. Uuden pankin nimeksi tulee OP Jokilaaksot. Asiasta päätettiin eilen OP Halsua-Ylipään ja OP Ullavan osuuskunnan kokouksissa sekä OP Perhonjokilaakson ja OP Toholammin edustajiston kokouksissa.

Yhdistymisen tavoitteena on turvata pankkipalveluiden saatavuus ja parantaa pankkien kykyä tarjota asiakkailleen edulliset ja monipuoliset palvelut myös nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä.

– Olen iloinen, että hallitusten esitykset hyväksyttiin kaikissa pankeissa. Nyt pääsemme yhdessä rakentamaan uutta pankkia. Yhdistämällä voimamme voimme paremmin turvata pankkipalveluiden saatavuuden ja parantaa pankkien kykyä tarjota kaikille asiakkaillemme edulliset ja monipuoliset palvelut myös nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä, kertoo OP Ullavan hallituksen puheenjohtaja Riitta Rahkola.

– Yhdistyvillä pankeilla on yhteinen tahtotila vahvistaa alueen elinvoimaa ja omistaja-asiakkaiden palveluita tulevaisuudessa, kertoo OP Halsua-Ylipään hallituksen puheenjohtaja Pasi Patana.

– Pankkien hallitusten keskusteluissa tuli hyvin selväksi, kuinka paljon yksittäisellä pankilla on haasteita mm. sääntelyviidakossa. Kun kaikkea tätä byrokratia ei tarvitse tehdä neljään kertaan, on selvää, että asiakaspalveluun jää enemmän aikaa ja sehän on ennen kaikkea asiakkaiden etu, toteaa OP Perhonjokilaakson hallituksen puheenjohtaja Seppo Paavola.

– Pankkien palvelukyvyltä ja tehokkuudelta vaaditaan jatkuvasti enemmän. Asiakkaiden tarpeet muuttuvat ja omalta osaltaan voimien yhdistämisen tarvetta lisää myös pankkien toimialueiden väestönkehitys ja elinkeinorakenteen muutokset, jatkaa OP Toholammin hallituksen puheenjohtaja Timo Syrjälä

Yhdistyminen ei vaadi asiakkailta mitään toimenpiteitä, vaan heidän tilinumeronsa, kortit ja verkkopalvelut toimivat kuten tähänkin asti ja tutut toimihenkilöt jatkavat uuden pankin palveluksessa.