Reppu joka selkään -keräys käynnistyy: OP Pohjois-Karjala kerää koulureppuja vähävaraisten perheiden lapsille 

OP Pohjois-Karjalan ja Hope ry:n vuosittainen Reppu joka selkään -keräys järjestetään 8.–26.7. Kampanjalla tuetaan vähävaraisten perheiden lapsia lukuvuoden alussa.  

 

Lapsiperheiden talous on kohonneiden elinkustannusten myötä aiempaa tiukemmalla. Lisäksi erilaiset elämäntilanteet tuovat haasteita kotitalouksille. Hopen syksyllä 2023 tekemän asiakaskyselyn mukaan 56 % Hopen asiakkaista on yksinhuoltajia, jolloin koko perheen tulot ovat yhden huoltajan varassa. Yhden huoltajan perheistä yli 10 % saa toimeentulotukea ansiotulon rinnalla. Asiakaskyselyn vastauksissa näkyi huoli elämisen perustarpeista, taloudellisen tiukkuuden heijastuminen mielialaan sekä suoranainen nälkä.  

OP Pohjois-Karjala ja Hope ry haluavat yhdessä tukea lasten ja nuorten yhdenvertaisuutta. Keräyksellä halutaan varmistaa, että jokaisella koululaisella on oma reppu heti lukuvuoden alusta lähtien – oli kyseessä sitten ihka ensimmäinen koulupäivä tai paluu pulpettiin.  

- Kaikilla lapsilla ja nuorilla on oikeus käydä koulua hyvällä mielellä, pienillä teoilla voidaan saada aikaan merkityksellisiä kokemuksia. Haluamme luoda toiveikkaampaa tulevaisuutta ja myönteistä lapsiperhekulttuuria maakuntaamme. Tänä kesänä haastamme keräykseen mukaan alueemme yritykset ja työyhteisöt, kertoo OP Pohjois-Karjalan toimitusjohtaja Jaana Reimasto-Heiskanen. 

Reppu joka selkään -keräyksessä kuka tahansa voi lahjoittaa koululaiselle repun tai muita koulutarvikkeita. Lahjoitusten toivotaan olevan uusia ja käyttämättömiä.  

Keräys on järjestetty jo seitsemän kertaa, ja sen avulla on valtakunnallisesti joka vuosi saatu yhteensä tuhansia reppuja peruskoululaisille. Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila kertoo saaneensa asiakasperheiltä paljon kiitollista palautetta. Koulutarvikkeet liittyvät olennaisesti koulunkäyntiin ja reppu symboloi osaltaan uuden lukukauden aloitusta.  

- Ekaluokkalaisten lisäksi myös vanhemmat oppilaat kaipaavat mieleisiään tarvikkeita. Haluamme kannustaa ihmisiä tukemaan koulutielle lähteviä lapsia ja nuoria. Konkreettisella lahjoituksella ja sen myötä välittyvällä välittämisen tunteella voi saada aikaan elämänmittaisen positiivisen muiston, Hostila sanoo. 

Lahjoitukset voi toimittaa 8.–26.7. OP Pohjois-Karjalan konttoreihin Joensuuhun, Kiteelle, Lieksaan, Nurmekseen ja Rääkkylään kassapalveluiden tai neuvonnan aukioloaikoina. Aukioloajat voi tarkistaa osoitteesta op.fi/pohjois-karjala.  

Aukioloajat: 
Joensuu: ma–pe klo 10–16 
Kitee: ma klo 10–12 
Lieksa: ke klo 10–12 
Nurmes: ma klo 10–12 
Rääkkylä: ti klo 10–12 


Lisätietoja: Anu Hirvonen, viestintä- ja markkinointipäällikkö, p. 0400 486 699, anu.hirvonen@op.fi