Kesätöihin sirkukseen tai kierrätyskauppaan - 100 nuorelle Kesäduuni OP Pohjois-Savon piikkiin

Nuorten kesätyöhaku käynnisty 15. maaliskuuta ja jatkuu 18. huhtikuuta asti. Kesätyöpaikkoja on tarjolla sadalle 15-17-vuotiaalle nuorelle pankin toimialueella toimivissa yhdistyksissä – Iisalmessa, Kuopiossa, Lapinlahden Varpaisjärvellä, Leppävirralla, Siilinjärvellä, Suonenjoella ja Varkaudessa. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa yhdistys tarjoaa nuorelle työpaikan ja OP Pohjois-Savo lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan.

Kesätyötä voi hakea kuka tahansa 15-17-vuotias nuori suoraan kampanjassa mukana olevista yhdistyksistä. Kesätyön pituus on kaksi viikkoa ja OP:n maksama palkka kahden viikon kesätyöstä on 400 euroa.

-On hienoa, että saimme työllistämistavoitteemme täyteen ja yhdistykset hakivat aktiivisesti mukaan kampanjaan. Pystymme näin tarjoamaan 100 nuorelle kesätyöpaikan. Tänäkin kesänä nuorten kesätöiden saaminen voi olla hankalaa. Tarjolla olevat kesätyöpaikat ovat todella monipuolisia ja mielenkiintoisia. Nuoria haetaan muun muassa urheiluseuroihin apuohjaajiksi, museoapulaisiksi, puutarha- ja kiinteistöhuollon tehtäviin, kesäkahvilatehtäviin sekä viestintätehtäviin kuten sisällöntuottajiksi sosiaalisen mediaan. Nuoret saavat varmasti hienoa työkokemusta, OP Pohjois-Savon toimitusjohtaja Seppo Pääkkö kertoo.

Kesäduuni OP Pohjois-Savon piikkiin -kampanjaan haki yhteensä yli 70 pankin toimialueella toimivaa yleishyödyllistä yhdistystä ja säätiötä. Osa yhdistyksistä työllistää 2 nuorta.

Kesätyöpaikkoja on tarjolla pankin toimialueella seuraavasti: Iisalmessa 19, Juankoskella 8, Kaavilla 4, Kuopiossa 32, Leppävirralla 4, Nilsiässä 7, Rautavaaralla 3, Siilinjärvellä 7, Suonenjoella 7, Varkaudessa 8 ja Varpaisjärvellä 1. Kaikki kesätyöpaikat löytyvät osoitteesta www.op.fi/pohjois-savo/kesaduuni

Yhdistys vastaa kesätyöntekijän valintaprosessista, perehdytyksestä, työnohjauksesta ja käytännön palkanmaksusta sekä muista työnantajavelvoitteista. Pankki lahjoittaa yhdistyksille nuorten palkat.

- Aktiiviset yhdistykset ovat tässä kampanjassa avainasemassa. Haluankin kiittää heitä jo tässä vaiheessa. Tämä kampanja on yksi pankin vastuullisuusteoista, jolla haluamme auttaa nuoria saamaan työkokemusta ja edistää nuorten taloustaitoja sekä edistää oman toimialueen toimeliaisuutta. Tuemme kokonaisuudessaan yhdistystoimintaa kampanjan kautta 40 000 eurolla, Pääkkö jatkaa.

Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa osuuspankit ympäri Suomen lahjoittavat tänä vuonna yhteensä yli 660 000 euroa yleishyödyllisille yhdistyksille nuorten työllistämiseksi.

 

Nuoret kaipaavat puhetta rahasta – OP:n Taloustaitoviikko 22.-26.3.  

Nuorten taloustaidot ovat esillä myös OP:n taloustaitoviikolla 22.-26.3. OP Pohjois-Savo tarjoaa yläkoulujen opettajille tukea taloustaitojen opettamiseen videomateriaalien avulla. Lisäksi pankki osallistuu valtakunnalliseen Taloustaitokilpailuun. Taloustaitoviikon opetustuokiot valmentavat ysiluokkalaisia myös valtakunnalliseen Taloustaitokilpailuun. Kilpailun järjestää HYOL ry, ja OP Ryhmä toimii sen pääyhteistyökumppanina.

OP:n tuoreen kyselytutkimuksen mukaan jopa puolet 16–24-vuotiaista seurasi rahankäyttöään viime vuonna aiempaa tarkemmin. Lisäksi noin kolmannes vastaajista kertoi lisänneensä säästämistä. Taloustaitojen edistämiselle on kuitenkin edelleen tarvetta. Tutkimuksen mukaan liki 40 prosenttia säästää säännöllisesti kuukausittain ja noin neljännes lähes joka kuukausi. Yli 60 prosenttia nuorista kertoi varautuvansa säästämisellä yllättäviä menoja varten, ja vain alle 5 prosenttia ei ollut säästänyt koskaan.

- Hienoa, että moni nuori varautuu tulevaan säästämisellä, mutta tulosten mukaan petrattavaakin löytyy vielä. Nuoret kaipaavat enemmän puhetta rahasta ja tukea arjen raha-asioihin. Olemme opettaneet paikallisille koululaisille ja opiskelijoille taloustaitoja useiden vuosien ajan. Pitkäjänteisellä yhteistyöllä koulujen ja opettajien kanssa haluamme valmentaa nuoria parempaan oman talouden hallintaan. Nuorena opitut taloustaidot kantavat myös aikuisena, kertoo pankin vastuullisuus- ja viestintäpäällikkö Katri Saarelainen.