Kuopion konttori talvi

Pankin Kuopion konttorikiinteistö myytiin

OP Pohjois-Savo on myynyt Kuopion konttorikiinteistönsä (osoite Puijonkatu 25, 70100 Kuopio) elokuun lopussa kuopiolaiselle Rakennuspeto Oy:lle.

Nykyisen konttorikiinteistön myynti liittyy uudisrakennushankkeeseen, jossa pankki rakennuttaa Kuopion keskustaan uuden toimitalon (osoite Maljalahdenkatu 31, 70110 Kuopio). Puijonkatu 25 -kiinteistön kauppahinta oli 3,9 miljoonaa euroa. 

-Koronapandemia on vaikuttanut viimeisen puolentoista vuoden aikana lähes kaikkeen, ja pandemialla oli vaikutuksensa tähänkin kauppaan. Koronan vuoksi myyntiajasta muodostui huomattavasti ennakoitua pidempi, ja tämä poikkeuksellinen tilanne huomioiden olemme hyvin tyytyväisiä, että kauppa varmistui nyt. Tyytyväisiä olemme myös siihen, että kiinteistöstä saatiin myös tässä tilanteessa useita tarjouksia ja näin voitiin varmistaa kauppahinnan markkinaehtoisuus, OP Pohjois-Savon toimitusjohtaja Seppo Pääkkö kertoo. 

Kaupan yhteydessä Rakennuspeto Oy ja OP Pohjois-Savo tekivät kiinteistöstä vuokrasopimuksen, joka turvaa pankin toiminnan jatkumisen ennallaan nykytiloissa uuden konttorirakennuksen valmistumiseen saakka. 

-Meille on ensiarvoisen tärkeää, että nyt tehty kiinteistönkauppa ja vuokrasopimus varmistavat Kuopion konttorin toiminnan jatkumisen keskeytyksittä konttorin muuttoon saakka, minkä arvioidaan tapahtuvan vuoden 2023 alussa. Uuden konttorin rakentaminen on edennyt tavoiteaikataulun mukaisesti, Seppo Pääkkö kertoo.