Omistaja-asiakas tekee hyvää -kampanjan lahjoitusten saajat

Omistaja-asiakas tekee hyvää -kampanjan lahjoitukset Pohjois-Savon Liikunta ry:n juhlarahastoon, Pelastakaa Lapset ry:lle sekä toimialueen ensi- ja turvakodeille

OP Pohjois-Savon Omistaja-asiakas tekee hyvää –kampanja oli käynnissä 1.8.-30.11.2019. Kampanja-aikana jokaisesta uudesta pankkiin liittyneestä omistaja-asiakkaasta kertyi 10 euroa lahjoituspottiin. Lahjoitettavia varoja kertyi yhteensä 18 610 euroa. Lahjoitukset on jaettu omistaja-asiakkaiden tekemien ehdotusten pohjalta toimialueen toimijoille.

Pankin omistaja-asiakkaat keskustelivat lahjoituskohteista pankin digitaalisessa omistaja-asiakasyhteisössä syyskuussa 2019. Keskustelun pohjalta pankki järjesti äänestyksen, jossa asiakkaat pääsivät äänestämään lahjoitusten kohteista muun muassa facebookin ja pankin verkkosivujen kautta. Kaksi kokonaisuutta; vähävaraisten lapsiperheiden liikunta- ja harrastetoiminnan tukeminen (32,7%) ja vaikeuksissa olevien lapsiperheiden tukeminen (31,9%) saivat äänestyksessä lähes yhtä paljon ääniä. Tästä syystä pankin hallitus päätti jakaa 18 610 euron lahjoituspotin näiden kahden kokonaisuuden kesken.

-Saimme omistaja-asiakkailta paljon ehdotuksia. On todella hienoa, että voimme suunnata lahjoitukset suoraan omistaja-asiakkaiden ehdottamille tärkeille kohteille. Olen erityisen iloinen siitä, että lahjoituksen saajia oli keskustelussa esitetty perusteluin, OP Pohjois-Savon toimitusjohtaja Seppo Pääkkö kertoo.

OP Pohjois-Savon hallitus on myöntänyt kampanjan lahjoitukset seuraaville tahoille:

Vähävaraisten lapsiperheiden liikunta ja harrastustoiminnan tukeminen:

  • Pohjois-Savon Liikunta ry:n juhlarahasto 4 652,5 €
  • Pelastakaa Lapset ry:n toiminnassa mukana olevien Pohjois-Savon alueen lapsiperheiden liikunta ja harrastustoimintaan 4 652,5 €

Vaikeuksissa olevien lapsiperheiden tukeminen:

  • Kuopion Ensikotiyhdistys ry. 4 652,5 €
  • Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys ry. 2 326,5 €
  • Lapsen Kengissä ry. (Varkaus) 2 326,5 €

-Kun pankin liiketoiminta on kunnossa, voimme myös toteuttaa yhteisöllistä rooliamme ja kantaa vastuuta niin omistaja-asiakkaista kuin laajemmin paikallisesta toimintaympäristöstämme. Tänä syksynä ehdotuksissa nousi voimakkaasti esille lapsiperheiden tuen tarve. Uskon, että lahjoitusten saajien kautta pystymme auttamaan monia perheitä koko toimialueellamme. Toivon, että tieto lahjoituksista tavoittaisi apua tarvitsevia perheitä ja perheet rohkaistuisivat hakemaan tukea esimerkiksi liikuntaharrastuksia varten, Pääkkö kannustaa.

-Pohjois-Savon Liikunta täytti 20 vuotta 2017. Sen kunniaksi päätettiin perustaa juhlarahasto, jonka tarkoituksena on tukea pohjoissavolaisten vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan harrastamista. Rahaston suojelijana on hiihdon olympiavoittaja ja maailmanmestari Iivo Niskanen. Rahastoon tehtyjen lahjoitusten turvin olemme pystyneet auttamaan vuosittain n. 20 perhettä ympäri maakuntaa. Tuki suunnataan ala- ja yläasteikäisille lapsille ja nuorille ja se voidaan käyttää esim. kausimaksuihin, varusteisiin, kilpailu- ja leirimaksuihin. Kaikki rahastoon kertyvät varat käytetään täysimääräisesti perheiden tukemiseen, eikä hallinnointiin tai muuhun mene euroakaan. Kiitän Pohjois-Savon Liikunnan ja tuettavien perheiden puolesta OP Pohjois-Savoa avokätisestä lahjoituksesta, kertoo Pohjois-Savon Liikunta ry:n aluejohtaja Risto Kovanen.

Kuvassa (vas.): Lapsen Kengissä ry:n Johanna Rastas ja Johanna Purhonen, Kuopion Ensikotiyhdistys ry:n Pirjo Pehkonen, OP Pohjois-Savon Seppo Pääkkö, Pelastakaa Lapset ry:n Mervi Hakkarainen ja Anne-Maria Saaristo, Pohjois-Savon Liikunta ry:n Risto Kovanen sekä Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys ry:n Erja Heiskanen. Lahjoitustilaisuus järjestettiin 16.1.2020 pankin Kuopion konttorissa.

*****************************************************************

OP Pohjois-Savo on lahjoittanut Omistaja-asiakas tekee hyvää -kampanjan kautta vuosien 2016-2019 aikana yhteensä yli 108 000 euroa toimialueella toimiville yhdistyksille ja järjestöille. Vuoden 2019 aikana pankki antoi lahjoituksia kokonaisuudessaan yhteensä yli 65 000 euroa. Lahjoitusten taustalla on pankin perustehtävä; luoda kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia omistaja-asiakkaille ja toimialueelle Pohjois-Savossa. Lahjoitusten lisäksi pankki tuki yhteistyösopimuksien kautta eri urheilu- tai kulttuuritoimijoita sekä yhdistyksiä yhteensä 165 000 eurolla vuonna 2019.