OP Pohjois-Savon Iisalmen konttorikiinteistö myytiin

OP Pohjois-Savo on myynyt Iisalmen konttorikiinteistönsä (osoite Savonkatu 17, 74100 Iisalmi) joulukuussa allekirjoitetulla kauppakirjalla iisalmelaiselle Timosaurus Oy:lle. Kiinteistön kauppahinta oli 600.000 euroa. Myynti liittyy OP Pohjois-Savon pidempiaikaiseen tavoitteeseen vähentää kiinteistöomistuksia ja kiinteistöihin sitoutuneen pääoman määrää. Kaupan yhteydessä pankin konttoritiloista tehtiin pitkäaikainen vuokrasopimus, mikä mahdollistaa pankin toiminnan jatkumisen nykyisissä tiloissa.

-Olemme tyytyväisiä tehtyyn kauppaan. Pankki on jo useamman vuoden ajan määrätietoisesti vähentänyt kiinteistöomistustensa määrää, ja Iisalmen konttorikiinteistön myynti on yksi osa tätä kehitystyötä. Tavoitteemme on keskittää voimavaramme pankkitoimintaan, joka on ydinliiketoimintaamme ja jossa pankin pääomat ovat parhaiten perustehtävää toteuttamassa. Kiinteistön omistajanvaihdoksella ei ole vaikutusta Iisalmen konttorin toimintaan, vaan toiminta jatkuu nykyisissä tiloissa. Olemme myös iloisia siitä, että kiinteistölle löytyi iisalmelainen ostaja, OP Pohjois-Savon toimitusjohtaja Seppo Pääkkö kertoo.

Iisalmen konttorirakennus on valmistunut vuonna 1986. Pankkikonttorina toimivan päärakennuksen tilojen kokonaispinta-ala on n. 2.600 m2 ja samalla kiinteistöllä sijaitsevan liikerakennuksen tilojen pinta-ala on n. 400 m2. Rakennukset sijaitsevat omalla tontilla, jonka pinta-ala on 2.142 m2. 

-Ostajana olemme tyytyväisiä kauppaan ja pankin kanssa tehtyyn pitkäaikaiseen vuokrasopimukseen. Meille oli tärkeää, että keskeisellä paikalla sijaitseva liikekiinteistö pysyy paikallisessa omistuksessa. Uutena omistajana alamme ensimmäiseksi etsiä vuokralaista vielä vapaana oleviin tiloihin, Timosaurus Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Rissanen kertoo.

Lisätietoja:

  • toimitusjohtaja Seppo Pääkkö, OP Pohjois-Savo, puh. 050 442 1765
  • hallituksen puheenjohtaja Jukka Rissanen, Timosaurus Oy, puh. 050 491 8946