OP Pohjois-Savon johtoryhmä uudistuu ja vahvistuu

Toimitusjohtaja Mikko Vepsäläisen luotsaama OP Pohjois-Savon johtoryhmä jatkaa työtänsä pankin hyväksi viisijäsenisenä 1.5.2024 alkaen. Aiemmin nelihenkisenä toiminutta johtoryhmää vahvistamaan on nimitetty toukokuun alusta riskienhallintajohtaja YTM Ville Pekkala Iisalmesta. Pankinjohtaja Kati Kytökorpi ottaa vastuulleen uutena vastuualueena henkilöstön ja kulttuurin. Henkilöasiakasliiketoiminnasta vastaavana pankinjohtajana jatkaa pankinjohtaja Pasi Tuomainen ja yritysasiakas- ja Private-liiketoiminnasta vastaavana pankinjohtajana Antti-Jussi Pitkälä. Toimitusjohtaja Mikko Vepsäläinen on nimitetty OP Yrityspankin hallituksen jäseneksi 2.4.2024 alkaen.

OP Pohjois-Savon johtoryhmä uudistuminen jatkuu, ja johtoryhmä jatkaa työtänsä pankin hyväksi viisijäsenisenä toukokuun 2024 alusta lukien. Uutena johtoryhmän jäsenenä aloittaa pankin riskienhallintajohtajan tehtävään nimitetty YTM Ville Pekkala. Pekkala siirtyy tehtävään Säästöpankki Optiasta, jossa hän on työskennellyt yli 10 vuoden ajan; viimeisimmät vuodet luottojohtajan tehtävässä.

- Luonnollisesti haluamme jatkossakin varmistaa, että toimintamme on kestävää, vastuullista ja sääntelyn mukaista. Uskon, että Villen kokemus tuo erinomaista vahvistusta pankkimme osaamiseen, toimitusjohtaja Mikko Vepsäläinen kertoo. Johtoryhmätehtävien uudelleen järjestämisellä haluamme varmistaa riittävän henkilöresurssoinnin myös johtoryhmätason tehtävissä, ja näin varmistaa entisestään toiminnan jatkuvuutta, Vepsäläinen jatkaa.

Johtoryhmätehtävien uudelleen organisointi luo tilaa myös osaamisen vahvistamiselle. Toimitusjohtaja Mikko Vepsäläinen on nimitetty 2.4.2024 OP Yrityspankki Oyj:n hallituksen jäseneksi.

– OP Yrityspankki Oyj on merkittävä toimija OP Ryhmässä ja koko Suomenkin mittakaavassa. OP Yrityspankki tarjoaa pankkipalveluita suurimmille suomalaisille yrityksille ja vastaa OP Ryhmän keskuspankkipalveluista ja varainhankinnasta. Tehtävä OP Yrityspankin hallituksen jäsenenä tulee varmasti tarjoamaan mahdollisuuden vahvistaa osaamistani ja tukee näin toimitusjohtajan tehtävän hoitamista maakunnallisessa osuuspankissa, Vepsäläinen toteaa.

Pankin strategian mukaisesti osaava, innostunut ja hyvinvoiva henkilöstö on tärkeä painopiste, ja uudella johtoryhmäroolituksella pankki panostaa tähänkin, kun pankinjohtaja VT Kati Kytökorpi ottaa vastuulleen henkilöstö- ja kulttuuri osa-alueen. Kytökorven muita vastuualueita ovat talous ja hallinto sekä vastuullisuus ja viestintä. Lisäksi Kytökorpi toimii toimitusjohtajan sijaisena.

- Henkilöstön hyvinvointi, vahva osaaminen ja jatkuva mahdollisuus kehittyä työssään ovat tärkeitä jokaiselle yritykselle tärkeitä vetovoimatekijöitä ja haluamme jatkaa vahvoja panostuksia henkilöstöön, Vepsäläinen vahvistaa. 

Johtoryhmän liiketoiminnan johtorooleissa jatkavat pankinjohtaja Pasi Tuomainen, joka vastaa henkilöasiakasliiketoiminnasta sekä pankinjohtaja Antti-Jussi Pitkälä, joka vastaa yritysasiakas- ja Private-liiketoiminnoista.

- Sujuvan asiakaspalvelun varmistaminen, asiakaslähtöisten ratkaisujen tarjoaminen ja asiakaskokemuksen kehittäminen ovat asioita, joihin eteen teemme työtä päivittäin. Tänä vuonna haluamme erityisesti kehittyä toimimaan asiakkaillemme parempien taloudellisten valintojen valmentajina, mikä edellyttää meiltä asiakkaidemme entistä parempaa tuntemista ja erinomaisia vuorovaikutustaitoja, Vepsäläinen kertoo. Keräämme myös jatkuvasti asiakaspalautetta ja kehitämme toimintaa arvokkaan palautteen perusteella, Vepsäläinen jatkaa.

OP Pohjois-Savon johtoryhmä 1.5.2024 alkaen:

  • toimitusjohtaja Mikko Vepsäläinen, s.1976, OTK, VT, eMBA
  • pankinjohtaja Kati Kytökorpi vastuualueenaan henkilöstö ja kulttuuri, talous ja hallinto sekä vastuullisuus ja viestintä. Kytökorpi toimii myös toimitusjohtajan sijaisena, s. 1976, OTK, VT, EMBA
  • pankinjohtaja Pasi Tuomainen vastuualueenaan on henkilöasiakasliiketoiminta, s. 1986, KTM, TTM
  • pankinjohtaja Antti-Jussi Pitkälä vastuualueenaan OP Private- ja yritysasiakasliiketoiminnot, s. 1979, KTM
  • riskienhallintajohtaja Ville Pekkala vastuualueenaan pankin riskienhallinta ja sääntelyn noudattaminen, s. 1988, YTM