Reppu joka selkään -keräys alkaa jälleen – lahjoita tarvikkeita vähävaraiselle koululaiselle

OP Pohjois-Savo ja Hope Kuopio ry keräävät viidettä kertaa yhteistyössä koulureppuja, jotka lahjoitetaan vähävaraisten perheiden koululaisille. Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla koulurepun tai penaaliin keräyspisteeseen. Keräyksellä halutaan varmistaa jokaiselle koulutaival, jota käydä hymyssä suin. Keräysaika on 11.-29.7.2022.

Tilastojen mukaan Suomessa elää yli 112 000 lasta vähävaraisissa perheissä, ja tilanne on muuttunut haastavammaksi. Siksi on entistä tärkeämpää tukea lasten ja nuorten tasavertaista koulutietä. Keräyksellä halutaan varmistaa, että mahdollisimman moni lapsi saa ensimmäisen koulureppunsa koulutielle. Myös vanhempien lasten ja nuorten koulurepuille on tarvetta. Keräyksessä otetaan vastaan myös penaaleita.

- Lahjoittamalla voi mahdollistaa lapselle konkreettisen uuden repun sekä muistuttaa perheitä siitä, että apua on mahdollista saada silloin kun elämässä tulee eteen haasteita. Toimitamme reput elokuun alussa asiakasperheille. Lapset ovat todella innoissaan uusista repuista, ja niiden myötä on kiva odottaa koulun alkamista. Välittämisen kokemus välittyy vahvasti hyvien tekojen kautta, kannustaa ja kiittää HOPE Kuopio ry:n tiiminvetäjä Hanna Hakulinen.

OP Pohjois-Savo on haastanut mukaan tänä vuonna myös paikallisia yrityksiä ja yhteistyökumppaneita.

- Kaikilla on oikeus käydä koulua iloiten, ja pienillä teoilla voidaan saada aikaan merkityksellisiä kokemuksia. Haluamme kiinnittää yhdessä Hope ry:n kanssa huomiota lapsiperheiden avuntarpeeseen ja kannustaa myös paikallisia toimijoita ja asiakkaitamme hyviin tekoihin. Meille on tärkeää olla tukemassa lasten ja nuorten hyvinvointia ja koulunkäyntiä konkreettisilla teoilla, sanoo OP Pohjois-Savon toimitusjohtaja Seppo Pääkkö.

- Kannustamme kaikkia mukaan tekemään tärkeän lahjoituksen myös tänä vuonna. Tavoitteenamme on kerätä yhdessä vähintään 250 reppua.

Kampanja on käynnissä 11.-29.7.2022 ja lahjoituksen voi toimittaa keräyspisteeseen OP Pohjois-Savon Kuopion konttoriin (Puijonkatu 25), ma-pe klo 9.30-16.30.

Lahjoituspisteellä voi myös kirjoittaa terveisensä repun saajalle reppuun sujautettavalle kortille. Penaaliin lahjoittaja voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen. Lahjoittajien toivotaan pakkaavan repun siististi ja lahjoitettavien reppujen toivotaan olevan uusia. Keräyspisteiltä reput toimitetaan HOPE Kuopio ry:n toimintaryhmälle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuun alussa suoraan koulutietään aloittaville.

Keräys alkoi vuonna 2017. Vuonna 2021 reppuja jaettiin jo yli 3200 lapselle eri puolilla Suomea. Kuopiossa viime vuonna kerättiin 224 reppua ja iso määrä penaaleita ja koulutarvikkeita.

Lisätietoja: viestintä- ja markkinointiassistentti Annika Väänänen, annika.vaananen@op.fi, puh. 044 283 5679

Hope ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.