Kiteen Seudun, Pohjois-Karjalan ja Rääkkylän Osuuspankit yhdistyvät ensi keväänä

OP Kiteen, OP Pohjois-Karjalan ja OP Rääkkylän edustajiston kokouksissa 18.8. päätettiin, että pankit yhdistyvät. Uusi, aiempaa vahvempi OP Pohjois-Karjala aloittaa toimintansa keväällä 2023.

– Eilisissä edustajistojen kokouksissa tehtiin pankkien yhdistymistä kannattavat päätökset. Yhdistämällä pankkiemme voimavarat voimme turvata laadukkaiden pankkipalveluiden saatavuuden kaikille asiakkaillemme myös tulevaisuudessa sekä pystymme nykyistä kattavammin palvelemaan asiakkaita heille tärkeissä erityisosaamista vaativissa asioissa. Samalla pystymme myös jatkossa turvaamaan paremmin perinteisen asioinnin, kertoo OP Kiteen hallituksen puheenjohtaja Vesa Kostamo.

– Edustajiston kokouksessa käytiin hyvää keskustelua pankkimme ja toimialueen tulevaisuudesta. Keskustelujen jälkeen edustajisto päätti, että pankkimme yhdistyy OP Pohjois-Karjalan kanssa, sillä se on pitkällä aikavälillä paras vaihtoehto niin asiakkaillemme kuin pankillemme, kertoo OP Rääkkylän hallituksen puheenjohtaja Markku Hirvonen.

– Asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi. Esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina. Yhdistymisen myötä henkilöstöllä on aiempaa monipuolisemmat uramahdollisuudet ja pankki voi tarjota asiakkailleen laajempaa erityisasiantuntemusta. Pääomiltaan vahva pankki pystyy vastaamaan paremmin yritysten, maatalouden ja henkilöasiakkaiden rahoitustarpeisiin. Yhdistymisen avulla voimme paremmin vaikuttaa koko toimialueellamme toimivien yritysten menestykseen ja asukkaiden hyvinvointiin, kertoo OP Pohjois-Karjalan hallituksen puheenjohtaja Mervi Hinkkanen.

Uuden pankin toimitusjohtajana jatkaa OP Pohjois-Karjalan nykyinen toimitusjohtaja Jaana Reimasto-Heiskanen. Lisäksi koko nykyinen henkilöstö jatkaa uuden pankin palveluksessa.