Lähes 100 eteläsavolaista koululaista saa repun Reppu joka selkään -keräyksen kautta

Moni koulutiensä aloittava ja kouluun palaava saa lähipäivinä itselleen uuden koulurepun. OP Suur-Savo keräsi reppuja yhteistyössä Hope Mikkelin, Pieksämäen Pelastakaa Lapset ry:n sekä MLL Savonlinnan yhdistyksen kanssa. Paikalliset vastuullisuusteot ovat myös osuuspankin omistaja-asiakkaiden vahva toive.

Reppuja kerättiin heinäkuun viimeisen viikon ajan, ja ne lahjoitetaan vähävaraisten perheiden koululaisille. OP Suur-Savossa reppuja kerättiin yhteensä 93 kappaletta: Mikkelissä 35, Savonlinnassa 30 ja Pieksämäellä 28. Lisäksi keräykseen tuotiin kymmeniä penaaleja ja muita koulutarvikkeita.

Jo ennen koronakriisiä yli 112000 lasta Suomessa eli vähävaraisissa perheissä, ja tilanne on muuttunut haastavammaksi pandemian myötä. Siksi on tärkeää tukea lasten ja nuorten tasavertaista koulutietä; pienilläkin teoilla voidaan saada merkityksellisiä kokemuksia. Valtakunnallisella reppukeräyksellä pyritään varmistamaan, että mahdollisimman moni koululainen saa aloittaa kouluvuotensa samalta viivalta muiden kanssa. OP Suur-Savo toimitti reput yhteistyökumppaneilleen, jotka lajittelevat ja jakavat lahjoitukset suoraan niitä tarvitseville.

Lämmin kiitos kaikille keräykseen osallistuneille!