Lähes 200 eteläsavolaista koululaista saa repun Reppu joka selkään -keräyksen kautta

Moni koulutiensä aloittava ja kouluun palaava saa lähipäivinä itselleen uuden koulurepun. OP Suur-Savo keräsi reppuja yhteistyössä Hope Mikkelin, Pieksämäen Pelastakaa Lapset ry:n sekä MLL Savonlinnan yhdistyksen kanssa. Paikalliset vastuullisuusteot ovat myös osuuspankin omistaja-asiakkaiden vahva toive.

Reppuja kerättiin OP Suur-Savon konttoreilla heinäkuussa kahden viikon ajan, ja ne lahjoitetaan vähävaraisten perheiden koululaisille. Reppuja kerättiin yhteensä huikeat 199 kappaletta: Mikkelissä 85, Savonlinnassa 63 ja Pieksämäellä 51. Lisäksi keräykseen tuotiin kymmenittäin penaaleja ja muita koulutarvikkeita.

Lapsiperheiden talous on voimakkaasti kohonneiden elinkustannusten myötä aiempaa tiukemmalla. Siksi on tärkeää tukea lasten ja nuorten tasavertaista koulutietä; pienilläkin teoilla voidaan saada merkityksellisiä kokemuksia.

Valtakunnallisella reppukeräyksellä halutaan varmistaa tasavertainen alku koulutielle: tavoitteena on, että mahdollisimman monella lapsella on oma reppu heti ensimmäisestä koulupäivästä lähtien. OP Suur-Savo toimitti reput yhteistyökumppaneilleen, jotka lajittelevat ja jakavat lahjoitukset suoraan niitä tarvitseville.

Lämmin kiitos kaikille keräykseen osallistuneille!