OP Suur-Savon asiantuntijat vapaaehtoistöissä

Tänä syksynä jokaisella OP Suur-Savon asiantuntijalla on mahdollisuus tehdä yksi päivä vapaaehtoistyötä työajallaan. Toimitusjohtaja Jari Himanen kertoo, että: ”Halusimme toteuttaa vapaaehtoistyötempauksen OP Ryhmän 120-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Jokainen asiantuntija saa päättää sopivan vapaaehtoistyökohteen ja sopia työn tekemisestä pankkimme toimialueella.”

Syksyllä pankkilaiset ovat osallistuneet hyväntekeväisyyskeräyksiin ja senioreiden ulkoiluttamiseen eri puolella pankin toimialuetta. Pirjo Värtö, Anu Huttunen ja Sari Repo olivat vapaaehtoisina mukana palvelutalo Rosinan päivässä Savonlinnassa. Pankkilaisten mukaan yhteiset hetket olivat varmasti piristys Rosinan asukkaille: ”Ulkoilimme yhdessä asukkaiden kanssa ja paistoimme porukalla ison satsin karjalanpiirakoita. Oli kiva huomata, että myös palvelutalon henkilökunta ilahtui vierailustamme.”

Juvan kunta järjestää päivätoimintaa kotona asuville ikäihmisille. Pankin asiakkuusneuvoja Minna Majuri ja asiakkuusasiantuntija Riitta Pesonen-Muttilainen olivat mukana ikäihmisten ulkoilupäivässä. Majuri kertoo onnistuneesta iltapäivästä: ”Ulkoilimme yhdessä ja pelasimme mölkkyä. Rento tunnelma jatkui kodalla makkaranpaiston ja laulun merkeissä. Päivä huipentui yhteiseen kahvitteluhetkeen."

OP Suur-Savon asiakkuuspäällikkö Pirre Pilhjerta ja luottoasiantuntija Kati Papinkivi olivat vapaaehtoistyöpäivänään lipaskerääjinä kauppakeskuksessa: ”Oli etuoikeus päästä tekemään työtä Syöpäsäätiön Roosanauha-keräyksen hyväksi.”

Jari Himasen mukaan OP:laisia voi tavata erilaisissa vapaaehtoistehtävissä vielä loppuvuoden ajan palvelutaloissa sekä erilaisissa tempauksissa eläinten, ympäristön ja vähävaraisten hyväksi: ”Vapaaehtoistyökampanja on osa OP:n vastuullisuusohjelmaa. Vastuullisuus on kiinteä osa strategiaamme ja kuuluu jokaisen OP:laisen arkeen, päätöksiin ja toimintaan. Ajattelen, että vapaaehtoistyö on yhteisöllistä tekemistä parhaimmillaan. Antamalla aikaa hyvään syntyy myös mahdollisuus oppia uutta ja kehittyä."

OP Ryhmä aloitti yritysvapaaehtoistyön vuonna 2017 satavuotiaan Suomen kunniaksi. Tavoitteena oli 100 vuotta vapaaehtoistyötä. Tuloksena OP juhli satavuotiasta Suomea lahjoittamalla Suomelle yli 274 vuotta vapaaehtoistyötä yhdessä kumppanien kanssa. Kuka tahansa voi etsiä vapaaehtoistehtävää OP:n perustamasta välityspalvelusta vapaaehtoistyo.fi