Reppu joka selkään -keräys alkaa - lahjoita koulutarvikkeita vähävaraisille koululaisille

Suur-Savon Osuuspankki kerää jälleen yhdessä yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden kanssa reppuja ja koulutarvikkeita lahjoituksina vähävaraisille. Keräyksellä halutaan varmistaa jokaiselle koulutaival, jota käydä hymyssä suin. Keräys toteutetaan yhteistyössä Mikkelin Hopen, Pieksämäen Pelastakaa Lapset ry:n ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Savonlinnan yhdistyksen kanssa. Keräys on voimassa heinäkuun viimeisen viikon ajan.

Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla uuden koulurepun tai penaalin Suur-Savon Osuuspankin konttorin keräyspisteeseen. Lahjoituksia voi tuoda konttoreihin 25.–29.7.2022 seuraavasti:

Mikkelin konttori (pankkisalin aula): ma-pe klo 9.30–16.00
Pieksämäen konttori: ma, ke, pe klo 9.30–12.30
Savonlinnan konttori: ma-pe klo 9.30–16.00

Jo ennen koronakriisiä yli 112 000 lasta Suomessa eli vähävaraisissa perheissä, ja tilanne on muuttunut haastavammaksi pandemian myötä. Siksi on tärkeää tukea lasten ja nuorten tasavertaista koulutietä; pienilläkin teoilla voidaan saada merkityksellisiä kokemuksia.

”Haluamme kiinnittää yhteistyökumppaneiden kanssa huomiota lapsiperheiden avuntarpeeseen ja kannustaa myös asiakkaitamme hyviin tekoihin. Haastamme keräykseen mukaan myös toimialueemme yritykset, työyhteisöt ja kaveriporukat”, innostaa Suur-Savon Osuuspankin pankinjohtaja Maija Skön.

Hope ry:n toiminnanohjaaja Nora Nederström kertoo saaneensa asiakasperheiltä paljon kiitollista palautetta. Yhteistyö koululaisten hyväksi koetaan tärkeäksi, sillä kaikille halutaan mahdollistaa mieluisa koulutaival. Tarvikkeilla on suuri merkitys kouluintoon, minkä vuoksi mahdollisuus uuteen reppuun on tärkeä. Uusi reppu varmistaa myös sen, että lapsi tai nuori voi tuntea samanarvoisuutta ikäistensä parissa: ”On tärkeää, että voi olla oman ikäisensä omalla tyylillään.”

Jo kuudennen kerran järjestettävän reppukeräyksen tavoitteena on ilahduttaa kaikenikäisiä koululaisia kautta maan edellisten viiden vuoden tapaan. Aiempina vuosina lahjoituksia on saatu huikea määrä.