Suur-Savon Osuuspankin edustajiston vaalien äänestysvaihe alkoi

Suur-Savon Osuuspankin edustajiston vaaleissa on ehdolla 179 omistaja-asiakasta, joista valitaan pankille 50-jäseninen edustajisto. Pankin omistaja-asiakkaat voivat äänestää ehdokkaita 4.–17.11. osoitteessa op.fi/edustajistonvaalit. Ehdokkaisiin voi tutustua vaalikoneen avulla.

–  Nyt on mahdollisuus vaikuttaa oman pankin ja paikkakunnan asioihin, sillä omistaja-asiakkaat valitsevat keskuudestaan pankkimme edustajiston, kannustaa Suur-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Himanen. Edustajiston vaalien äänestys alkoi 4.11. ja päättyy 17.11. klo 16.

– Osuuspankissa omistaja-asiakkaalla on aito vaikuttamismahdollisuus. Toivomme, että mahdollisimman moni omistaja-asiakkaamme äänestää ja edustajisto on hyvä pienoiskuva pankin omistaja-asiakaskunnasta – tällöin jäsendemokratia toteutuu oikealla tavalla, Himanen toteaa.

Anna äänesi vaikuttaa

OP on asiakkaidensa omistama osuuskunta, jonka perusarvo on jäsen ja ääni -periaate. Omistaja-asiakkaat saavat tiedon äänioikeudestaan joko sähköisesti verkkoviestillä tai postitse kirjeenä. Omaa ehdokasta voi äänestää sähköisessä vaalipalvelussa tai postittamalla äänestyslipun vastauskuoressa.

–  Ehdokkaisiin voi tutustua sähköisessä vaalikoneessa. Samasta osoitteesta pääsee myös kirjautumaan sähköiseen äänestyspalveluun. Äänestäminen on helppoa, sen voi tehdä kätevästi vaikkapa kotisohvalta, Himanen kannustaa.

Suur-Savon Osuuspankin edustajistoon valitaan yhteensä 50 jäsentä kolmesta eri vaalipiiristä neljän vuoden toimikaudeksi. Edustajisto käyttää pankissa merkittävää päätösvaltaa. Varsinaisessa edustajiston kokouksessa päätetään mm. hallintoneuvoston jäsenten ja tilintarkastajan valinnasta, hyväksytään tilinpäätös ja päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta. Edustajisto on tärkeä linkki asiakkaiden ja pankin välillä. Omistaja-asiakkaiden toiveet kulkevat edustajiston kautta pankkiin, ja toisaalta edustajisto tarjoaa jäsenille tuoreinta tietoa esimerkiksi pankin palveluista.

Edustajiston vaalien tulokset julkaistaan 30.11.2021 osoitteessa op.fi/suur-savo.

Suomen suurimmat sähköiset vaalit

Suur-Savon Osuuspankin kanssa järjestetään edustajiston vaalit samanaikaisesti 55 osuuspankissa. Ehdokkaita on yhteensä yli 4300 ja edustajistoihin valitaan yhteensä yli 1800 jäsentä. Äänioikeutettuja omistaja-asiakkaita on yhteensä noin 1,4 miljoonaa ja heistä noin 1,1 miljoonaa voi äänestää sähköisesti.