Suur-Savon Osuuspankin hyväntekeväisyystaidenäyttely onnistui yli odotusten

Suur-Savon Osuuspankki järjesti elokuussa taidenäyttelyn varastoidensa kätköissä olleista taideteoksista. Ainutlaatuinen myyntinäyttely järjestettiin yhteistyössä mikkeliläisen taidegalleria GalleriArin kanssa. Näyttelyssä oli yli 100 teosta; tauluja, reliefejä ja veistoksia. Holvien kätköistä -taidenäyttelyn tuotot jaetaan hyväntekeväisyyslahjoituksina paikallisille yhdistyksille.

 

Yrittäjä, galleristi Ari Hännisen mukaan Holvien kätköistä -näyttely onnistui yli odotusten: "Oli hienoa saada pankin taideteokset esille gallerian tiloihin. Taidenäyttelyn suosio yllätti ehkä juuri ainutlaatuisuutensa vuoksi ja koska se sisälsi teoksia merkittäviltä taiteilijoilta. Erityisesti minua ilahdutti se, että galleriassa kävi paljon uusia asiakkaita. Juuri avattu verkkokauppa osoittautui hyväksi ratkaisuksi, pari teosta lähti Amerikkaan asti!" 

 

”Haluamme kiittää kaikkia, jotka ovat olleet mukana mahdollistamassa hyväntekeväisyysnäyttelyämme. On upeaa, että teokset ovat löytäneet uuden kodin ja pääsevät taas esille. Uskon, että moni on nauttinut taide-elämyksestä joko paikan päällä taidegalleriassa tai verkossa. Näyttelystä kertyneet varat ohjaamme omistaja-asiakkaidemme ehdottamille eteläsavolaisille yhdistyksille”, kertoo Suur-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Himanen.

 

Suur-Savon Osuuspankki tekee lahjoituksia 14 yhdistykselle toimialueensa jokaiseen kuntaan. Mäntyharjun Reissupolku ry:n puheenjohtaja Jorma Mäkinen ilahtui kuullessaan, että Reissupolku on yksi lahjoituksen saajista: ”On rikastuttavaa jakaa hyvää yhteisöllemme myös jatkossa. Lahjoituksen avulla aiomme kehittää erityisesti lasten ja perheiden luontoharrastusmahdollisuuksia.” Jampan Eläinhoitolan Jarmo Lautamäki pitää kunnia-asiana, että eläinhoitola on eräs lahjoituksen saaja: ”Olen huomannut, että moni arvostaa luonnonvaraisten eläinten hyvinvointia. Lahjoituksena saatavat varat käytämme mm. eläinlääkärikuluihin ja lääkkeisiin sekä hoitohäkkien korjauksiin ja uusien häkkien rakentamiseen.Myös Pieksämäen Omaishoitajat ry:n toiminnanjohtaja Taina Turtio on kiitollinen, että Omaishoitajat saa lahjoituksen: ”Omaishoito on usein raskasta, ympärivuorokautista työtä läheisen hyvinvoinnin takaamiseksi, ja omaishoitajien oma jaksaminen on koetuksella. Lahjoituksella tuetaan omaishoitajien jaksamista.”

 

Lahjoitusten saajat: Mikkelin Hope, ViaDia Mikkeli, Jampan Eläinhoitola, Pieksämäen Omaishoitajat, Perhekahvila Hermanni, Mäntyharjun Reissupolku, Sulkavan Urheilijat, Heinäveden Kyläyhdistys, Savonlinnan HaTTu, Savonlinnan Yeesi, Enonkoski-Seura, JuvanTie, MLL Puumalan yhdistys ja Eläkeliiton Hirvensalmen yhdistys