Suur-Savon Osuuspankki kerää jälleen koulureppuja vähävaraisten perheiden lapsille

Suur-Savon Osuuspankki kerää koulureppuja vähävaraisten perheiden lapsille. Reppu joka selkään -kampanja toteutetaan yhteistyössä Hope Mikkelin, Pieksämäen Pelastakaa Lapset ry:n ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Savonlinnan yhdistyksen kanssa.

Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla uuden koulurepun tai penaaliin 30.7. mennessä Suur-Savon Osuuspankin Mikkelin, Pieksämäen tai Savonlinnan konttoriin. Jokaisessa konttorissa on reppujen keräyspiste. Konttorit ovat avoinna:

  • Mikkeli ja Savonlinna ma-pe klo 9.30-16.00
  • Pieksämäki ma, ke ja pe klo 9.30-12.30

Jo ennen koronakriisiä yli 112000 lasta eli tilastojen mukaan Suomessa vähävaraisissa perheissä, ja tilanne on muuttunut haastavammaksi pandemian myötä. Siksi on entistä tärkeämpää tukea lasten ja nuorten tasavertaista koulutietä, pienilläkin teoilla voidaan saada aikaan merkityksellisiä kokemuksia.

Reppu joka selkään -kampanjalla halutaan tukea vähävaraisten perheiden koululaisia lukuvuoden alkaessa. Reppukeräyksellä halutaan varmistaa, että mahdollisimman moni lapsi saa ensimmäisen koulureppunsa koulutien alkaessa, mutta myös vanhempien lasten ja nuorten repuille on tarvetta. Keräyksessä otetaan vastaan myös penaaleita. Penaaliin lahjoittaja voi halutessaan hankkia koulutarvikkeita kuten kynän, kumin ja viivoittimen. Lahjoitettavien tuotteiden toivotaan olevan uusia.

– Haluamme tukea paikallisten lasten ja nuorten hyvinvointia konkreettisilla teoilla yhdessä asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Reppukeräys on ollut vuosittain todella suosittu, ja kannustamme kaikkia mukaan tekemään tärkeän lahjoituksen tänäkin vuonna. Haastamme keräykseen myös toimialueemme yritykset, työyhteisöt ja kaveriporukat, innostaa Suur-Savon Osuuspankin viestintäpäällikkö Tarja Wasenius.

Hope ry:n ja OP Ryhmän ideoima keräys alkoi vuonna 2017. Vuonna 2020 reppuja jaettiin jo yli 3800 lapselle eri puolilla Suomea.