Suur-Savon Osuuspankki: Sähköisten pankkipalveluiden käyttö lisääntyy edelleen

Sähköiset pankki- ja vakuutuspalvelut kasvattavat suosiotaan: Asiakas hyväksyy laskunsa mobiiliavaimella kotisohvalla, hän saa vakuutuslaskut suoraan verkkopalveluunsa ja voi allekirjoittaa tarvittavat asiakirjat sähköisessä allekirjoituspalvelussa. Yhä harvemmin pankki-, vakuutus- tai kiinteistönvälitykseen liittyvä asia vaatii pankkikonttorissa käyntiä.

Suur-Savon Osuuspankin henkilöasiakaspalveluista vastaava pankinjohtaja Maija Skön toteaa, että: ”Maaliskuussa 2020 alkanut poikkeuksellinen aika on vaatinut asiakkailta ja henkilöstöltämme uudenlaisten asiointitapojen opettelua. Koronaepidemia on kasvattanut merkittävästi kaikkien sähköisten palveluidemme kysyntää. Myös etäneuvotteluiden hyödyntäminen on lisääntynyt tuntuvasti, etäneuvotteluiden osuus kaikista ajanvarauksista on jo yli 50 %. Osa näistä asiointitavoista jää varmasti pysyvästi voimaan.”

Suur-Savon Osuuspankin aktiivisten mobiiliasiakkaiden määrä on kasvanut noin 10 prosenttia vuoden alusta, käyttäjiä on kaikkiaan jo lähes 40 000. Skön uskoo, että tämä kehitys jatkuu tulevaisuudessa.

Turvallista maksamista

Maija Skönin mukaan maksamisessa kannattaa hyödyntää korttimaksua, Pivoa tai Siirto-maksua: ”Käteinen raha kulkee useiden käsiparien läpi ja siksi muut maksutavat ovat suositeltavampi vaihtoehto. Asiakkaamme ovat kiitettävästi ottaneet käyttöön pankkikortteja. OP:n korteilla verkko-ostosten maksaminen on turvallista ja sujuvaa.” Skön vinkkaa, että asiakas voi tilata esimerkiksi ruokaa ja päivittäistavaroita kotiinkuljetettuna.

Laskut voi maksaa myös tilisiirtoina, e-laskulla tai suoramaksulla ilman konttorissa käyntiä. Skönin mielestä on tärkeää, että läheiset auttavat niitä, jotka eivät pysty käyttämään verkkopalvelua tai maksukorttia. Yhdessä läheisen kanssa on hyvä varmistaa, että kaikki maksut hoituvat ilman konttorissa käyntiä. Säännölliset laskut voi siirtää maksuttomaan suoramaksuun. Tällöin lasku maksetaan automaattisesti ajallaan ja oikeilla maksutiedoilla. Jos suoramaksu ei ole mahdollinen, asiakas voi hyödyntää maksukuoria.

Suur-Savon Osuuspankin kassapalvelujen asiakasmäärä on laskenut lähes 50 % kolmessa vuodessa, korona-aika on kiihdyttänyt tätä muutosta entisestään. Kassapalveluiden aukioloaikoihin tulee muutoksia tammikuun alussa. Maija Skön muistuttaa, että pankin asiantuntijat opastavat mielellään asiakkaita joustaviin maksamisen ratkaisuihin: Pankkikortti mahdollistaa turvallisen maksamisen, ja suoramaksu sekä maksupalvelu helpottavat asiakkaan arkea.

Digitaalista asuntokauppaa ajasta ja paikasta riippumatta

OP Kodin asuntokaupat voi hoitaa nyt digitaalisesti ilman pankin konttorissa järjestettävää kaupantekotilaisuutta. Digitaalisessa asuntokaupassa ostaja ja myyjä hyväksyvät kauppakirjan pankkitunnuksilla. Näin kauppa voidaan hoitaa ajasta ja paikasta riippumatta. Digitaalinen kauppa on helppo ja turvallinen, sillä kaikista toimista jää digitaalinen jalanjälki.

Konttoreissa kasvomaskisuositus

Suur-Savon Osuuspankin konttoreissa suositellaan kasvomaskin käyttöä ja riittävää turvaväliä muihin. Pankista muistutetaan, ettei konttoreissa tulisi asioida, jos henkilöllä on lieviäkin flunssan oireita.