OP Tampereen edustajiston vaalien äänestys alkoi

Edustajiston vaaleissa on ehdokkaana 216 OP Tampereen omistaja-asiakasta. Äänestää voi 4.11. kello 8 alkaen 17.11. kello 16 asti. Äänioikeutettuina on yli 111 tuhatta pankin omistaja-asiakasta: he ovat liittyneet omistaja-asiakkaiksi viimeistään 31.5.2021 ja ovat yhä äänestyksen alkaessa omistaja-asiakkaita.

Ehdokkaisiin voi tutustua vaalikoneen avulla ja mieleistään ehdokasta äänestää sähköisesti verkossa op.fi/tampere/vaalit tai op.fi/edustajistonvaalit. Pohjoisessa vaalipiirissä (Hämeenkyrö, Sastamala, Nokia ja Ylöjärvi) ehdolla on 43, eteläisessä vaalipiirissä (Viiala, Vesilahti, Lempäälä ja Pirkkala) 34 ja Tampereen (+ toimialueen ulkopuolella asuvat) vaalipiirissä 139 ehdokasta.

Tavoitteena mahdollisimman monipuolinen edustajisto

– Osuuspankissa omistaja-asiakkaalla on aito vaikuttamismahdollisuus. Olemme osuuskunta, jonka perusarvo on jäsen ja ääni -periaate. Toivomme jokaisen äänioikeutetun omistaja-asiakkaan äänestävän, jotta edustajisto kuvaisi mahdollisimman monipuolisesti pankin omistaja-asiakaskuntaa, kannustaa OP Tampereen toimitusjohtaja Jani Vilpponen.

Omistaja-asiakkaat ovat saaneet tiedon äänioikeudestaan joko sähköisesti verkkoviestillä tai postitse kirjeenä. Omaa ehdokasta voi äänestää joko kirjautumalla verkkosivuille vaalipalveluun tai postittamalla äänestyslipun vastauskuoressa.

Edustajistolla on vastuullisia tehtäviä

OP Tampereen edustajistoon valitaan vaaleilla 59 jäsentä seuraavalle neljän vuoden toimikaudelle. Yksi jäsen tulevaan edustajistoon valittiin OP Tampereen kanssa 1.9.2021 yhdistyneen OP Kurun osuuskuntakokouksessa.

Edustajisto päättää mm. vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta sekä valitsee tilintarkastajan ja hallintoneuvoston jäsenet. Edustajistoa ja pankin hallintoa kuullaan myös osuuspankin yhteiskuntavastuun ja vastuullisuustekojen kohdistamisessa.

Edustajiston vaalien tulokset julkaistaan 30.11.2021 OP Tampereen verkkosivuilla op.fi/tampere.

Suomen suurimmat sähköiset vaalit

Edustajiston vaalit järjestetään samanaikaisesti yhteensä 55 osuuspankissa eri puolilla Suomea. Äänioikeutettuja omistaja-asiakkaita on yhteensä noin 1,4 miljoonaa ja heistä noin 1,1 miljoonaa voi äänestää sähköisesti. Kaikissa OP Ryhmän osuuspankeissa ei järjestetä tänä syksynä edustajiston vaaleja. Osalla pankeista vaalien ajankohta on eri ja osalla pankeista edustajistoa vastaa osuuskunnan kokous.

Lisätiedot:

Outi Kronlund, compliance officer, OP Tampere, outi.kronlund@op.fi, 010 254 6626

Jani Vilpponen, toimitusjohtaja, OP Tampere, p. 050 339 8022