Henkilöllisyyden todentaminen OP:n konttoreissa

Vanhojen henkilöllisyystodistusten käytöstä on luovuttu OP:n konttoreissa. Pankissa ei voi enää 1.8.2020 jälkeen asioida kuvallisella Kela-kortilla, vanhanmallisella ajokortilla, muukalaispassilla tai pakolaisen matkustusasiakirjalla. Tämä tekee pankkikonttoreissa asioinnista entistä turvallisempaa. Vanhasta, usein huonokuntoisesta kuvasta asiakkaan tunnistaminen on vaikeaa.

Kuvalliset Kela-kortit ovat yli 10 vuotta ja pahviset ajokortit yli 30 vuotta vanhoja, eivätkä ne näin ollen sovi henkilöllisyyden todentamiseen. Maahanmuuttovirasto on listannut muukalaispassin ja pakolaisen matkustusasiakirjan matkustusasiakirjoiksi, eivätkä ne siksi ole virallisia henkilöllisyystodistuksia. Maahan muuttavilla henkilöillä, jotka tarvitsevat pankki- tai vakuutuspalveluita, on mahdollisuus saada poliisin myöntämä henkilökortti. 

Asiakas voi todentaa henkilöllisyytensä 1.8.2020 alkaen viranomaisen myöntämillä voimassaolevilla asiakirjoilla:

  • 1.10.1990 jälkeen myönnetty ajokortti (ei kuitenkaan väliaikainen, tilapäinen, vaihdettu tai mobiiliajokortti)
  • 1.3.1999 jälkeen myönnetty henkilökortti
  • passi, merimiespassi sekä diplomaattipassi

Passia tai henkilökorttia kannattaa hakea ajoissa poliisin sähköisessä asiointipalvelussa www.poliisi.fi tai lähimmässä poliisin lupapalvelupisteessä.

Sähköiseen tunnistautumiseen ei tule muutoksia. Olemassa olevat tunnukset toimivat, kuten tähänkin asti. OP-mobiiliin ja verkkopankkipalveluihin kirjaudutaan kuten ennenkin.